Over ons

Visie, bestuur en vacatures

De StefaantjesOver ons

De StefaantjesOver ons

Vacatures

Kijk in het rechtermenu voor onze huidige vacatures

Wil je je aanmelden voor een vacature? Neem contact op via de button of mail naar secretaris@destefaantjes.nl.

Procedures

Onze vrijwilligers hebben allen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Nieuwe vrijwilligers en instructeurs krijgen een gesprek met het bestuur en een proeftijd van twee maanden.

Ilse Kappert is onze vertrouwenspersoon.

https://destefaantjes.nl/wp-content/uploads/2023/08/Foto-Stefaantjes-scaled.jpg
SAXOFOONINSTRUCTEUR

We hebben erg veel saxofoonleerlingen, dus we kunnen nog wel iemand gebruiken die enthousiaste kinderen dit mooie instrument willen leren bespelen!

SLAGWERKINSTRUCTEUR

Wij zoeken nog een slagwerkinstructeur voor het geven van individuele lessen en een deel van de repetitie van de slagwerkgroep.

DWARSFLUIT INSTRUCTEUR

We zoeken nog een dwarsfluit instructeur om jonge kinderen dit mooie instrument te leren  bespelen.

Wat is jeugdmuziekorkest de Stefaantjes?

De Stefaantjes is een jeugdmuziekorkest voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar. Bij ons kan je in het orkest spelen en we bieden ook lessen aan op verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten. Bijvoorbeeld op trommel, saxofoon, trompet, trombone, dwarsfluit, klarinet en bariton.

Onze visie

De Stefaantjes staan voor samen muziek maken, voor een zo laag mogelijk tarief. Onze contributie is maar 150 euro per jaar, inclusief bruikleen van een instrument, wekelijkse repetitie en/of lessen en een hoop leuke activiteiten.

Wil je meer weten? Neem contact op via de button of mail dan naar secretaris@destefaantjes.nl.

DSC_0027
DSC_0046
DSC_0047

Het bestuur van de Stefaantjes

Het bestuur van de Stefaantjes bestaat uit enthousiaste vrijwilligers met een passie voor de vereniging. Bijvoorbeeld omdat ze vroeger lid zijn geweest, hun kinderen lid zijn of ze muziek voor kinderen gewoon erg belangrijk vinden.

Momenteel bestaat het bestuur uit de volgende personen:

  • Harry Gubbels – voorzitter & portefeuille cursus Van Ritme naar Melodie
  • Marjolein Gubbels – algemeen bestuurslid & portefeuille Organisatie
  • Christiaan Habing – penningmeester & portefeuille Muziek in de klas
  • Casper Flier – secretaris
  • Liza van Mun – algemeen bestuurslid & portefeuille Instructie en concerten
  • Geert Kremers – afgevaardigde van het jeugdbestuur

Naast het bestuur, heeft de Stefaantjes ook een jeugdbestuur. Het jeugdbestuur helpt met het organiseren van concerten, invulling van activiteiten en heeft een meebeslissende rol in het bestuur door middel van de afgevaardigde.

En natuurlijk alle andere vrijwilligers

Naast het bestuur en het jeugdbestuur, heeft de Stefaantjes een hoop enthousiaste ouders, medewekers en instructeurs die meehelpen met het draaiende houden van de vereniging. Hier zijn we erg dankbaar voor! Wil je medewerker of instructeur worden en je steentje bijdragen aan muziekeducatie voor kinderen in Nijmegen, neem dan vooral contact met ons op! Oh ja, je krijgt er een super leuke club en jaarlijks uitje bij!

Concerten

Wij treden geregeld op, natuurlijk onder leiding van onze dirigenten Chris Kleinpenning (orkest) en René Leisink (slagwerkgroep). Je kan ons bijvoorbeeld zien bij Nijmegen Klinkt!, Podium voor de Stad, Koningsdag en de Sinterklaas optocht. Maar we treden ook samen met andere (jeugd)orkesten op, zoals Drumfanfare Michaël bij Podium aan de Waal en Jeugdorkest Kerkrade in GaiaZoo. Wil je een samenwerking aangaan met de Stefaantjes of ons uitnodigen voor een concert? Neem dan even contact met ons op!

Meer informatie of je aanmelden als medewerker of instructeur?

Meer informatie of je aanmelden als medewerker of instructeur?