Cursus Van Ritme Naar Melodie

In een ongedwongen sfeer kennismaken met de beginselen van muziek

CURSUSVan Ritme naar Melodie

CURSUSVan ritme naar melodie

De cursus Van ritme naar melodie is speciaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 8 jaar (basisschool groep 3 en 4) die kennis willen maken met muziek. We beginnen in september met het spelenderwijs leren over onder andere maat- en ritmegevoel, tempo en dynamiek. Vanaf januari passen we dit toe bij lessen op de blokfluit als melodisch instrument. Vervolgens is er in april ruimte voor kennismaking met instrumenten naar keuze en krijgen de kinderen mogelijkheid tot het leren van een specifiek instrument. We spelen met muziek in kleine groepjes van ongeveer 8 kinderen. De grootte van de groep garandeert aandacht voor elk kind en maakt samenspel met een leuk resultaat mogelijk.

De cursus bestaat uit lessen van 60 minuten op zaterdagochtend, van 10 tot 11 uur. Hierbij bestaat de eerste 45 minuten uit les met de enthousiaste instructeur en het laatste kwartier gaan we bij het orkest kijken. De cursus vindt plaats op het SSgN, Ijsbeerstraat 12.

Tijdens het winterconcert van de Stefaantjes is de mogelijkheid om de geleerde lessen te laten zien en horen aan¬†ouders, opa’s en oma’s en alle andere belangstellenden.

Kosten

De kosten houden we bij de Stefaantjes graag zo laag mogelijk.

Deze volledige cursus bieden we aan voor een verminderd bedrag van 100 euro in plaats van 150 euro, inclusief bruikleen van instrumenten en lesmateriaal.

Voor meer informatie en/of aanmelding: secretaris@destefaantjes.nl of via onderstaande button.

https://destefaantjes.nl/wp-content/uploads/2023/07/DSC_0030-scaled.jpg

Meer informatie of aanmelden voor de cursus Van ritme naar melodie?

Meer informatie of aanmelden voor de cursus Van ritme naar melodie?