Lid worden

Muziekles, repetities, concerten, concertreis

DE STEFAANTJES Ontdek wat lid worden van De Stefaantjes inhoudt

FRENCH STREETExplore & Discover the Inner Music

Wie kan lid worden van De Stefaantjes?

Alle kinderen vanaf groep 3 van de basisschool die zin hebben om muziek te (leren) maken, kunnen lid worden van de Stefaantjes. Je kunt lid blijven totdat je 18 jaar wordt.

Hoe word je lid?

Geïnteresseerde kinderen en hun ouders zijn welkom voor een bezoek aan onze repetitie. Als je vooraf even een afspraak maakt, krijg je een rondleiding en uitleg. Weet je al welk instrument je wilt leren spelen of twijfel je tussen 2 instrumenten? Dan kun je een afspraak maken voor een proefles bij de instructeur(s). Weet je het nog niet? Misschien is de cursus Van Ritme naar Melodie dan iets voor jou!

Als je een keuze gemaakt hebt voor een instrument, wordt er een afspraak gemaakt met de instructeur voor de eerste les. Vanaf je eerste les op een instrument ben je lid van De Stefaantjes.

Als je al een blaas- of slagwerkinstrument bespeelt en je dit graag in orkestverband wilt doen, ben je ook van harte welkom bij de Stefaantjes!

Heb je interesse? Mail dan naar secretaris@destefaantjes.nl.

Optreden De Stefaantjes Nijmegen Plein '44 Nijmegen Klinkt
WAAR EN WANNEER HEB JE LES?

De lessen zijn op altijd op zaterdagochtend tussen 9u00 en 11u30 op de SSGN, een middelbare school aan de IJsbeerstraat. Hoe laat jouw les precies is, spreek je af met je instructeur.

KOSTEN

De jaarbijdrage aan de Stefaantjes is €150,- voor het eerste kind van een gezin. Het tweede kind uit hetzelfde gezin betaalt €140,- lidmaatschapsgeld per jaar en voor het derde en volgende kinderen €130,-.

WAT KRIJG JE ALS LID VAN DE STEFAANTJES?
 • goede muziekles van onze eigen instructeurs op een instrument naar keuze (blaasinstrument of slagwerk)
 • wekelijkse, gezamenlijke repetitie o.l.v. Chris Kleinpenning (orkest) of Hans Kersten (slagwerk)
 • bruikleen van een instrument zolang je lid blijft (o.b.v. beschikbaarheid)
 • samen optreden
 • inspraak in het reportoire en het reilen en zeilen binnen de club
 • gebruik van een uniform
 • om het jaar een concertreis naar het buitenland
 • lidmaatschap van de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen)
 • een aanbod van leuke, niet-muzikale activiteiten, ter bevordering van het clubgevoel, zoals een dagje schaatsen, kamp of een uitje naar een pretpark (NB: voor sommige activiteiten wordt wel een extra bijdrage gevraagd).

Hoe gaat het verder?

Na verloop van tijd heb je je instrument goed onder de knie, heb je al wat geoefend met samenspel en ben je klaar om mee te doen met het orkest of de slagwerkgroep.

Elke zaterdagochtend is er een repetitie, die duurt van 9u00 tot 11u00. Eén of twee keer per jaar is er een studiedag tot 13u00, waarop o.a. aandacht wordt besteed aan marcherend musiceren. Je speelt mee bij de ‘lopende optredens’, zoals de Sinterklaasintocht en Koningsdag, en je geeft concerten, zoals bijvoorbeeld het Winterconcert, een optreden in de stad tijdens de Nijmeegse muziekdag en het ‘eindejaarsconcert’ aan het begin van de zomervakantie.

De Stefaantjes is voor kinderen en jongeren tot ongeveer 18 jaar. Maar als je langer wilt blijven, mag dat altijd! Wel overleggen we dan even.

DSC_0027
DSC_0046
DSC_0047

Wat wordt van de leden verwacht?

Allereerst wordt natuurlijk van alle leden verwacht dat zij met plezier muziek maken en bereid zijn om hiervoor ook te oefenen.

 • Alle leden worden elke zaterdagochtend verwacht bij hun repetitie of les.
 • Ben je een keer verhinderd, dan laat je dat natuurlijk weten via afmelden@destefaantjes.nl.
 • Als er een optreden gepland is, dan zorg je natuurlijk ook dat je er bent!
 • Soms wordt er voor een optreden extra geoefend, bijvoorbeeld als het gaat om een samenwerking met een ander orkest. Er wordt dan van je verwacht dat je je uiterste best doet om ook bij de extra repetities aanwezig te zijn.

En wat wordt van ouders verwacht?

Jeugdmuziekvereniging de Stefaantjes wil het contributiebedrag zo laag mogelijk houden, om zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te bieden om samen muziek te (leren) maken. Dit kan alleen als ook op andere manieren inkomsten voor de club worden verworven, zoals subsidie van de gemeente Nijmegen, donaties en acties door onze kinderen en hun ouders, zoals de Grote Clubactie, de Anjercollecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de maandelijkse inzameling van oud papier en helpen bij evenementen als de Zevenheuvelenloop. Hiervoor wordt regelmatig extra inzet van ouders en/of kinderen gevraagd.

 • Kinderen tot 12 jaar (basisschoolleeftijd) doen hun best om zoveel mogelijk loten te verkopen voor de Grote Clubactie, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor De Stefaantjes.
 • Oudere kinderen helpen bij fondsenwervende activiteiten, bijvoorbeeld bij de Zevenheuvelenloop en de Anjeractie (collecteren).
 • Van ouders wordt ook inzet verwacht, bijvoorbeeld bij fondsenwervingsacties, maar ook bij praktische zaken als het schenken van limonade in de pauzes bij de repetitie, het rijden van kinderen en instrumenten naar concertlocaties of het helpen opbouwen van een podium. Klik hier voor een lijstje waarop je je voorkeur aan kunt geven!
 • Daarnaast wordt van de ouders verwacht dat zij hun kinderen stimuleren en helpen om vol te houden, ook als het even niet zo gemakkelijk gaat.

Word lid van De Stefaantjes

Word lid van De Stefaantjes