De jaren 70, 80 en 90
Er werd stevig gerepeteerd in de jaren 70. Alle leerlingen en muzikanten repeteerden tweemaal in de week na schooltijd. De lyra-spelers repeteerden zelfs wel acht keer per week! Eenmaal per week was er een “buiten-exercitie” om als een goed geolied geheel te kunnen marcheren.
Aanvankelijk moesten de leden afscheid van De Stefaantjes nemen als zij de lagere school hadden afgesloten. Maar op enig moment is dat losgelaten om het muzikale niveau op peil te houden. Daarmee werden De Stefaantjes langzaamaan een muziekkorps dat minder nauw verbonden was aan de basisscholen van het begin.
Een muzikale reis naar het buitenland was vast onderdeel van het jaarprogramma. De Stefaantjes gingen naar het Bestendig Festival in Antwerpen (1971 en 1975), Marc en Boeul in Frankrijk (1972), het International Youth Festival in Harrogate in Engeland (1973 en 1976) en de Easter Parade in Londen in 1979. Dat waren bijzonder leuke ervaringen, maar ook peperduur! De reis naar Harrogate in 1973 leverde De Stefaantjes zelfs bijna een bankroet op vanwege een tekort van ruim 15.000 gulden! Met steun van het Nijmeegse bedrijfsleven werd dat ternauwernood voorkomen.
Het is De Stefaantjes altijd gelukt om aan geld te komen voor speciale uitgaven. In 1984 was er voor de aanschaf van nieuwe uniformen een fiks bedrag nodig van 50.000 gulden. Het benodigde bedrag werd bijeen gehaald door de verkoop van een speciaal voor dit doel ontworpen kaart- en kwartetspel met foto’s en afbeeldingen over de geschiedenis van de stad Nijmegen. Het lukte om het merendeel van de maar liefst bijna 14.000 bestelde spellen te verkopen!
In de tachtiger jaren werd elk jaar een Paasreis georganiseerd. Voor de kinderen was dit het hoogtepunt van het jaarprogramma. Het was een meerdaagse reis, meestal naar Duitsland, met diverse optredens en met verblijf in een jeugdherberg. Het musiceren stond centraal, met elke dag een repetitie en in het totaal drie tot vier optredens.
Na verloop van jaren kregen sport- en spelactiviteiten een steeds grotere plaats in het programma van deze Paasreizen.
In de jaren negentig werd afgestapt van de jaarlijkse Paasreis. Onder andere omdat de schoolvakanties van het Basisonderwijs en het Voorgezet Onderwijs niet langer synchroon liepen. Sinds die tijd kennen De Stefaantjes een tweejaarlijkse concertreis voor de leden die in de uittrekgroep zitten, die qua programma nog heel erg lijkt op de laatste Paasreizen: een combinatie van sport, spel, repetities en optredens, meestal in Duitsland, met verblijf in een jeugdherberg. In het tussenliggende jaar is er een weekendkamp ergens in Nederland.