Oude Interviews

Interview met Loes Hooghof

Interview met Loes Hooghof
 
Sinds een paar maanden hebben we bij de Stefaantjes een nieuwe medewerker!
En wel Loes Hooghof. Loes is geen onbekende bij de Stefaantjes want ze was immers zelf ooit een Stefaan!
 
Loes is 22 jaar en woont op kamers in het centrum van Nijmegen. Ze studeert pedagogische wetenschappen en is bezig met afstuderen in de richting leer- en ontwikkelingsproblemen. Alleen de scriptie moet nog af en dan hoopt ze in februari 2014 klaar te zijn met haar studie.
 
Hoe lang ben je zelf lid geweest van De Stefaantjes?Loes bij de Stefaantjes
Toen ik 9 was heb ik een muziekoriëntatie cursus gedaan op de Lindenberg waar ik veel verschillende instrumenten heb uitgeprobeerd. Trompet vond ik het mooiste instrument. Ik was 10 jaar toen ik begon met trompetles bij de Stefaantjes en ik was de eerste leerling van Wilfred! Ik vond het meteen heel erg leuk. Al snel mocht ik in het orkest meespelen en meedoen met de optredens. Ik kan me niet meer herinneren wat mijn eerste optreden was. Wat ik nog wel weet, is dat het in het begin best spannend was. Van de optredens vond ik de gewone concerten net iets leuker dan de lopende optredens. Bij de concerten gaat het wat meer om de muziek en ik was niet zo heel goed in lopen en spelen tegelijk. Ik heb altijd in rood-blauw uniform opgetreden. Deze vond ik best mooi, maar de schoenen waren te lomp. De huidige pakken vind ik wel een stuk mooier! Van mijn stefanentijd kan ik me de kampen en concertreizen het beste herinneren. Die vond ik echt geniaal! Wat heb ik toen een lol gehad. Ik heb een hechte vriendengroep overgehouden aan de Stefaantjes die ik regelmatig zie. Op mijn 17e ben ik gestopt, omdat ik het toen te druk had door mijn andere hobby’s.
 
Wat ben je na De Stefaantjes gaan doen?Loes bij DFM
Eerst 2 jaar niks meer met muziek gedaan, maar toen ben ik door Vera (ook een oud Stefaan) enthousiast gemaakt om eens bij drumfanfare Michaël te gaan kijken. Daar spelen veel oud Stefanen. Na die ene keer was ik meteen verkocht en ben ik samen met Vera gebleven. Daar speel ik nu bugel en dat bevalt uitstekend. Ik zit ook in de muziekcommissie en de jubileumcommissie. Michaël bestaat volgend jaar namelijk 50 jaar. De afwisseling tussen de concerten en de marsoptredens vind ik erg leuk en het is altijd super gezellig.
 
Wat vond je van het gezamenlijk optreden bij de Oversteek en de opening door Michaël?
Het optreden tijdens de opening van de Oversteek vond ik heel leuk! Eerst met een heleboel medemuzikanten optreden en daarna ook nog als eerste over de nieuwe brug mogen lopen. Heel speciaal. Het was wel heel koud bovenop die brug.
 
Hoe ben je er toe gekomen om De Stefaantjes weer op te zoeken?
Omdat ik nu alleen nog maar mijn scriptie hoef te schrijven, heb ik eigenlijk wel wat tijd over en het gevoel dat ik iets nuttigs met die tijd wil doen. De Stefaantjes heb ik altijd leuk gevonden en ik vind het erg leuk om met kinderen bezig te zijn. Chamin had het er ook wel eens met mij over gehad of ik geen medewerker wilde worden.
Het leukste van het medewerkerschap lijkt me het directe contact met de kinderen, bijvoorbeeld tijdens kamp, de spelletjes verzinnen en misschien ook nog wel eens trompetles geven. Het uitstapje naar Irrland vond ik super! Vooral het maïszwembad. Lekker een dagje weer kind zijn. Ik vind het ook leuk om stukjes te schrijven, dus ik ga de PR taken van Hilde overnemen.
 
Heb je nog meer hobby’s?
Ik hou heel erg van zingen en heb ook zangles. Bij Michaël heb ik al een aantal keer gezongen tijdens concerten. Ik heb ook altijd toneel gespeeld en zit op dit moment bij theatergroep “De Verspiegeling”. Samen met 9 andere meiden ben ik een toneelstuk aan het instuderen die we in mei gaan opvoeren. Dansen doe ik ook graag. Daarnaast vind ik het leuk om naar musicals, theatervoorstellingen of concerten in de schouwburg te gaan.
 
En er moet natuurlijk ook nog geld op de plank komen.
 Ja, ik werk bij AH op de Daalseweg als caissière en sta ingeschreven bij een bijlesbureau. Via dat bureau ga ik bijles geven aan middelbare scholieren in verschillende vakken. Daarnaast pas ik weleens op bij kleine kinderen uit de buurt.
 
Hoe zijn je kansen op een baan straks na het afstuderen?
Helaas ziet dat er niet zo gunstig uit, maar ik denk er hard over na om misschien de deeltijd PABO te gaan doen, omdat het rechtstreekse werken met kinderen me eigenlijk meer aanspreekt dan alleen maar de theoretisch kant.
 
Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Het liefste ga ik naar een warm land met mooie natuur, waar ik actieve dingen kan doen zoals raften, klimmen, abseilen en kanoën. Dit moet natuurlijk wel afgewisseld worden met dagjes aan het strand en bezoekjes aan leuke steden. Meestal ga ik kamperen met vriendinnen. Ik heb nog geen vakantieplannen voor aankomende zomer. Wel ga ik samen met Inge de vierdaagse lopen (als we worden ingeloot) en ga ik een week als vrijwilliger mee op een vakantie voor lichamelijk en/of verstandelijk beperkte mensen.
 
Lievelingseten?
Pasta, vis en de Italiaanse keuken. Ik ben minder van het uitgebreide koken, beetje gemakkelijk moet het wel zijn. Ik kook en eet vaak samen met vrienden of met mijn twee huisgenootjes.
 
Huisdieren?
Thuis hadden we een kat. Met honden heb ik niet zoveel. Als ik later een eigen huis heb, wil ik ook een kat of een poes. Die gaan zo lekker op je schoot liggen.
 
Waarvoor kun je jou ’s nachts wakker maken?
Ik word ’s nachts liever niet wakker gemaakt. Ik hou van slapen en uitslapen.
 
Je loopt nu even mee bij de Stefaantjes, wat is je indruk?
Ik vind het tot nu toe heel gezellig met de andere medewerkers en de kinderen van de Stefaantjes. Eigenlijk is het nog precies hetzelfde als toen ik er bij zat, maar dan met allemaal nieuwe, leuke kinderen. Er hangt een hele goede sfeer. Ik begin steeds meer door te krijgen welke taken er allemaal bij het medewerkerschap horen en waar alles ligt. Dat is al een hele klus om te onthouden. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt.
Loes in het maisbad