Oude Interviews

Interview met Arlet

Interview met Arlet van Riessen

Wie is Arlet.

Arlet speelt sinds 2,5 jaar dwarsfluit bij De Stefaantjes. Zij is 13 jaar en woont samen met haar ouders en oudere zus Raldi in Nijmegen. Arlet zit in de eerste brugklas Havo/VWO van het Kandinsky-College aan de Maldenburchtstraat.

Hoe ben je bij De Stefaantjes terecht gekomen?

Ik wist al heel jong dat ik graag dwarsfluit wilde leren spelen, dat leek me een heel mooi instrument. Toen zag ik bij de avondvierdaagse De Stefaantjes staan en ontdekte ik dat je daar dus ook op dwarsfluitles kon gaan. Toen ben ik daar een keer gaan kijken, dat was net voor de grote vakantie. Samen met Lieve ben ik toen begonnen met les bij Inge Stortenbeker. In die zomervakantie was ik bij mijn opa en oma op Texel op vakantie en heb ik echt iedere dag 10 minuten op alleen het mondstuk geoefend.

Wanneer mocht je in het orkest mee gaan spelen?

Na 1,5 jaar les mocht ik voor het eerst meespelen op het winterconcert in 2010. Dat was echt wel heel erg spannend. Daarna kwam toen het gezamenlijke optreden met Edelweisz in Berg en Dal. Daar moest ik voor het eerst de uniformbroek aan met de polo aan.

(Arlet droeg toen eigenlijk helemaal nooit een lange broek, dus eigenlijk zag ze het helemaal niet zitten met dat uniform. Haar moeder heeft nog nagevraagd op de ouderavond of er geen rokjes bij het uniform geleverd konden worden. HV)  arlet-vooor-interview

Hoe vind je het nu om het uniform te dragen?

Nu heb ik er geen moeite meer mee en draag ik ook wel steeds vaker ook lange broeken. Ik vind het uniform wel leuk en beter dan de vorige oude uniformen.

Wat vind je de leukste soort optredens met de Stefaantjes?

Met Koninginnedag is het altijd wel heel gezellig en lekker weer.

Welke activiteiten vind je leuk?

Naar de Efteling was heel erg leuk. En verder vind ik het gewoon heel gezellig altijd. En natuurlijk het kamp, en volgend jaar de concertreis. Het is wel heel jammer dat Raldi dan waarschijnlijk niet mee kan omdat zij dan examen moet doen. Omdat zij al ouder is zal ze nooit een concertreis mee kunnen maken.

Heb je veel loten verkocht voor de grote clubactie?

Vorig jaar heel erg veel, toen had ik het boekje meegenomen naar het werk van mijn moeder, maar dit jaar mmmmmmmmmm was ik mijn boekje kwijt. Vorig jaar heeft iemand aan wie ik een lot verkocht had een prijs gewonnen, een 10-daagse reis naar keuze in Europa. Het was een kennis van ons en ik mocht toen mee. Ik ben toen naar Disney land Parijs geweest.

Kom je uit een muzikaal gezin?

Mijn vader helemaal niet, en mijn moeder speelt trompet. Zij speelt nu bij Harmonie Hatert. En mijn zus Raldi speelt trombone bij de Stefaantjes. (Toen Arlet net bij de Stefaantjes begonnen was, hoorden we regelmatig uit een lokaal wat trompetklanken, dat was haar moeder die het trompetspelen weer wilde oppakken. Door Arlet dus weer enthousiast geworden. HV)

arlet-3

Heb je nog andere hobby’s?

Ja, iedere zondag klim ik in Nijmeegse klimhal, 2 uur lang. Ik heb de vierdaagse gelopen. En dat ga ik volgend jaar weer doen. Verder vind ik gewoon lekker gezellig met mijn vriendinnen optrekken het leukste wat er is.

Wat is je lievelingsvak op school en weet je al wat je later wilt gaan doen?

Geschiedenis is mijn lievelingsvak. En misschien wil ik de PABO gaan doen, of fysiotherapie lijkt me ook wel leuk.

Heb je huisdieren?

Ja, een konijn en die heet Karel.

Wat is je liefste vakantiebestemming?

Ergens met goed weer, of op Texel ( bij mijn opa en oma)

Van welke muziek houd je?

Van alles, ik vind vooral Shakira erg leuk.

Heb je nog ideetjes voor de Stefaantjes?

De limonade is altijd zo zoet, dat vind ik helemaal niet lekker. Om nog meer leden te krijgen moeten we misschien vaker bij scholen langs gaan.

Wat denk je dat je gaat doen nadat je bij de Stefaantjes moet stoppen?

Ik denk toch wel iets bij een andere harmonie, misschien Harmonie Hatert.

Waarom zouden er veel meer kinderen bij De Stefaantjes moeten gaan?

Omdat het heel erg gezellig is.