Interview

Interview

Kijk hier alle oude interviews nog eens terug.

Interview met Folkert Geurtz

Wie is Folkert?

Folkert is instructeur klarinet en saxofoon bij de Stefaantjes. Hij is 25 jaar en woont in Gendt met zijn ouders en nog één broertje en één zusje. Vroeger woonde hij hier samen met zijn opa en oma, ouders en zeven (!) broers en zussen. Omdat ze thuis met zo veel waren, moest Folkert altijd op zijn instrument oefenen in de schuur. Hij heeft de opleidingen verpleegkunde en fysiotherapie afgerond en werkt sinds deze zomer als fysiotherapeut in Heteren.

Heb je nog andere hobby’s naast de muziek?

Ik speel graag computer spelletjes en ik skeeler bij een club in Bemmel . Verder lees ik ook heel veel boeken, vooral verhalen uit de geschiedenis.

Het is bijna zomervakantie, wat zijn je plannen?

Ik ga de vierdaagse lopen en op vakantie naar Tsjechië om in de bergen te gaan wandelen.

Heb je huisdieren?

We hebben thuis 4 honden en een volière vol met vogels

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Het liefst slaap ik 's nachts gewoon, maar als je me dan echt wakker wil maken het liefst voor pudding.

Van welke muziek hou je?

Ik hou van alle muziek: van klassiek en piano tijdens het studeren tot dubstep en hardstyle op een feestje.  In de auto luister ik graag naar pop muziek. Mijn favoriete band is Limp bizkit.

Hoe ben je in de muziekwereld terecht gekomen?

Op de basisschool hebben we een keer een middag blaasmuziek gespeeld, daarna heb ik me aangemeld bij de harmonie om klarinet te gaan spelen. Omdat we op dat moment heel veel klarinettisten hadden en niemand voor trombone ben ik overgestapt.

Welke instrumenten bespeel je en hoe lang al?

Ik heb 9 jaar klarinet gespeeld en speel sinds ongeveer 5 jaar trombone. Dit jaar ben ik ook begonnen met een klein beetje slagwerk, maar dat is toch wel heel lastig!

Hoe ben je bij de Stefaantjes belandt?

Er kwam ongeveer 3 jaar geleden een e-mail langs met de vraag of iemand in de vereniging klarinet/saxofoon les zou willen geven zolang Fred er niet zou zijn. Hoewel ik zelf geen saxofoon speelde heb ik toch gereageerd dat het me heel leuk leek om te doen. Omdat er meer leerlingen bij kwamen, ben ik daarna blijven hangen.

Wat is er zo leuk aan het geven van muziekles aan kinderen?

Door kinderen kennis te laten maken met muziek hoop ik dat ze het net zo leuk gaan vinden als ik en misschien als ik straks weg ben zelfs wel les willen gaan geven. Het leukste vind ik het om kinderen op veel verschillende manieren muziek te laten maken, bijvoorbeeld door te fluiten op een mondstuk en met je hand verschillende klanken te maken of zelf een kort liedje te laten schrijven en daarna spelen.

Waarom zou je de Stefaantjes aanraden?

Jeugddrumfanfare de Stefaantjes is een hele gezellige vereniging voor kinderen, maar ook voor ouders. Niemand wordt vergeten en iedereen die wil kan mee doen op zijn eigen manier.

Wat is volgens jou het leukste optreden?

Het jaarconcert, hier wordt heel lang voor gerepeteerd en het is echt een feestje.

En welke activiteit moeten we zeker niet schrappen?

Kamp natuurlijk! Tijdens kamp leer je elkaar pas echt kennen en doe je andere dingen samen dan muziek maken.

Heb je nog ideeën voor de Stefaantjes of wat zou je graag anders zien?

Als het lukt zou het mooi zijn om een paar leden te vinden die zwaar koper kunnen en willen spelen.

Je gaat helaas stoppen met les geven, wanneer is dit en wat ga je dan doen?

Na komende zomervakantie ga ik stoppen met muziekles om ergens anders te gaan werken en hopelijk alsnog volgend jaar mee te kunnen op een boot.

Zien we je nog terug bij de Stefaantjes?

Jazeker, zo makkelijk komen jullie niet van mij af! Hoewel het dan als publiek zal zijn tijdens een van jullie optredens.

Ik geef het stokje door aan …

Rosa, zij was de eerste die ik les gaf op saxofoon.