Organisatie

Interview met Lara van Mun. 

Wie is Lara?

Lara speelt sinds de september 2011 trompet bij De Stefaantjes. Zij is 10 jaar en woont samen met haar ouders en oudere zus Liza in Nijmegen.

Lara zit in groep 7 van basisschool De Kleine Wereld. Haar vader is chef- kok en haar moeder werkt als begeleieder van mensen met een verstandelijke beperking in een kantine op een school. 

Hoe ben je bij De Stefaantjes terecht gekomen?

Mijn zusje speelde al bij De Stefaantjes op de saxofoon en zodoende kwam ik wel vaker mee kijken. Maar ik was steeds nog te jong om ook op les te gaan, maar ik wilde dat al wel. Toen ik oud genoeg was heb ik gekozen voor de trompet en les gekregen bij Wilfred.

(De moeder van Lara en Liza speelt saxofoon bij Harmonie Hatert en daar speelt Chris ook, zodoende wist Anne-Marie natuurlijk van De Stefaantjes)

Hoe was je eerste les?

Dat was heel grappig, want er kwam eerst helemaal geen geluid uit de trompet. Ik moest steeds “deze vuist op deze vuist” spelen, maar dat klonk helemaal niet naar dat liedje. Wilfred gaf steeds aanwijzingen en toen ineens lukte het wel om geluid eruit te krijgen.

Wanneer kon je voor het eerst echt een liedje spelen en oefen je thuis veel?

Ik denk dat na 5 weken wel een liedje lukte en ik probeerde wel iedere dag te oefenen. 

Wanneer mocht je in het orkest mee gaan spelen? lara-voor-web-1

Met het winterconcert heb ik een liedje samen met Liza gespeeld, en met het Rock and Roll jaarconcert heb ik ook een liedje gespeeld. Met het optreden bij de omarming van de Stevenskerk mocht ik voor het eerst mee met het vaandel. Dus toen was het voor het eerst met het uniform. Het eerste echte optreden was met de pronkzitting in de Vereeniging,  en toen de Sinterklaasintocht op de Waalkade.

Dit is wel heel snel Lara, heb je soms talent?  Ja, dat denk ik dan wel hè! 

Hoe vind je het uniform? Wel heel mooi, de broek is fijn en de schoenen lopen lekker maar het haakje bij de boord is heeeeel vervelend! 

Wat vind je nu zo leuk aan de Stefaantjes?

Het is heel gezellig, ik heb er ook vriendinnen, alles is goed geregeld en Chris doet het leuk. En ik heb heel veel zin in kamp.

Wat vind je van het idee van Chris dat jullie nummers hebben mogen kiezen?

Dat is heel leuk en ik heb met Liza een top tien gemaakt. Bovenaan staan Lazy Song van Bruno Mars en Vivalavida van Coldplay. 

Heb je nog andere hobby’s?

Dansen, ik zit bij ID Dance. Funky dance vind ik het leukst. Verder ga ik graag schaatsen en zwemmen. Ik speel graag met mijn vriendinnen, buiten maar ook computerspelletjes op de laptop, Mario Bros bijvoorbeeld. Ook spelletjes van “speeleiland”. Ik zit ook op Hyves en heb een mobiel. Ik ben niet echt verslaafd aan computerspelletjes.

We hebben geen huisdieren maar willen wel heeeeel graag een hond, maar we hebben niet genoeg tijd om voor die hond te zorgen. Ik zou wel een labrador willen hebben.

Ik lees ook wel graag, Paniek in Ploenk vind ik heel leuk. 

Ga je graag naar school, wat is je lievelingsvak en weet je al naar welke middelbare school je toe wil?

Ja. Gym en Engels vind ik leuk. Ik wil naar het Montessori College.

lara-voor-web-2

Weet je al wat je later wil worden?

Iets met dieren, bijvoorbeeld in een dierentuin werken. 

Wat is je liefste vakantiebestemming?

Het liefste ga ik naar het buitenland met het vliegtuig en dan in een hotel. Het moet ook lekker warm zijn, lekker zwemmen en een “klein” stukje lopen.

Van welke muziek houd je? 

Vooral van popmuziek, heel soms ook klassiek. Ik luister van alles vooral op de radio en mijn mobiel. 

 

 

Als je een dagje met iemand mocht ruilen, wie zou je willen zijn? 

Een beroemde artiest zoals Katty Perry, en dan een dag dat ze een première moet doen met een rode loper en zo. Mooie kleren mooi zingen en zo. 

Wat is je lievelingseten?  Bijna alles wat papa en mama koken. Maar het lekkerste vind ik aardappelsalade, macaroni en gevulde tomaat met spinazie en feta kaas. 

Wat is je mooiste kledingstuk?  Een witte blouse met zwarte sterretjes en mijn pas gekochte roze broek. 

Hoe ziet je lievelingsdag eruit?  Het liefst zou ik met de hele familie naar een pretpark gaan. Maar in het weekend ga ik graag eerst naar De Stefaantjes en dan lekker luieren of een computerspelletje spelen.

Wat vind je heel stom? Ik vind ruzie maken heel stom. Het duurt vaak heel lang voordat mensen het opgelost hebben. 

Waarom zouden er veel meer kinderen bij De Stefaantjes moeten gaan?

Bij De Stefaantjes is het gezellig en we doen er allerlei leuke dingen zoals kamp, concertreis en samen eten tijdens de studiedagen. 

Heb je een idee hoe we meer leden kunnen krijgen?

Pff…. Misschien wat bekende muziek die meer kinderen aanspreekt. 

Niet leuk: handschoenen zonder vingers, hartstikke koud!

Heel leuk: sneeuwballengevecht met Wilfred, met hem kun je lachen

Goede tip: dagje naar een pretpark.