Muziek in de klas

op zondag, 26 augustus 2018.

Dat klinkt goed!

Muziek in de klas
Vanaf dinsdag 28 augustus gaat groep 5 van vrije school de Meander aan de slag met muzieklessen in de klas. De eerste lessen gaan over tempo, ritme en soorten orkesten. En na de herfstvakantie krijgen de kinderen muziekles op een instrument naar keuze. In 10 lessen werken ze toe naar een winterse eindvoorstelling samen met Jeugddrumfanfare de Stefaantjes. Ben je benieuwd naar het resultaat, kom dan luisteren naar het concert op 23 december!

Muziek in de Klas is uniek, omdat het project mogelijk wordt gemaakt door een muzikale samenwerking tussen de Nijmeegse Federatie van Muziekverenigingen, De Lindenberg, Harmonie Tarcisius en Jeugddrumfanfare de Stefaantjes. Samen zetten zij zich in voor meer muziek op basisscholen in Nijmegen.

Statiegeldactie Coop Toorop nu voor De Stefaantjes!

op zondag, 01 juli 2018.

Lever al je flessen in bij Coop op de Tooropstraat

Statiegeldactie Coop Toorop nu voor De Stefaantjes!

We zijn weer opnieuw begonnen: De statiegeldactie bij de Coop aan de Tooropstraat is nu voor de Stefaantjes!

Heb je nog lege flessen? Lever ze tussen 1 juli en 30 september in bij de Coop in Nijmegen Oost aan de Tooropstraat. De Stefaantjes zijn blij met je donatie. En de Coop verdubbelt alle giften!

Wat een mooi Disneyconcert!

op zaterdag, 30 juni 2018.

Wat een mooi Disneyconcert!

 

Zaterdagavond 30 juni sloten De Stefaantjes het muzikale jaar feestelijk af met het eindejaarsconcert. Het thema was Disney! De zaal zat dan ook vol met Mickey's, Minnies en allerlei andere prachtige Disneyfiguren. De AMV-groep opende de avond en lieten horen en zien wat zij de afgelopen maanden allemaal al hadden geleerd.

Orkest en slagwerkgroep speelden eerst gezamenlijk met het mooie nummer Accidentally in Love van Counting Crows. Vervolgens wisselden ze elkaar af, met bekende Disneymuziek gespeeld door het orkest, en stoer slagwerk, waar de twee geweldige presentatrices ook elke keer weer een Disney-tintje aan wisten te praten. Heel knap!

Het was een leuke avond met prachtige muziek.

Voor wie nog even wil nagenieten, klik hier voor een link naar uitvoering van Animals door de slagwerkgroep.

Claudia de Breij en de Stefaantjes samen in de Schouwburg

op dinsdag, 22 mei 2018.

Wat was het leuk!

Claudia de Breij en de Stefaantjes samen in de Schouwburg

 

Zaterdag 19 mei mochten De Stefaantjes optreden in de voorstelling van Claudia de Breij: NU

En wat hebben ze geweldig gespeeld! 

Eén van de medewerkers van Claudia liet weten: "Van alle kanten kregen wij na afloop grootse complimenten over de voorstelling, waarbij het hoogtepunt zeker door Jeugddrumfanfare De Stefaantjes dubbel en dwars is waargemaakt. Wanneer zelfs Claudia zelf en onze pianist Sander dit het beste optreden van dit seizoen noemt en wij met alle collega’s dit enkel maar kunnen beamen, mogen alle muzikanten toch niet minder dan enkel maar enorm trots zijn op zichzelf!! Wij zijn dat in ieder geval wel op hen!!"

Geslaagde Koningsdag

op zaterdag, 28 april 2018.

Veel belangstelling voor De Stefaantjes

Geslaagde Koningsdag

Het Koningsdag-optreden van De Stefaantjes ging lekker. Eerst werd de burgemeester opgehaald om samen, al spelend in optocht, naar de Goffertweide te lopen. Daar opende burgemeester Bruls de Koningsdag met een korte toespraak. Aansluitend gaven de Stefaantjes nog een leuk optreden op het podium in de Goffert.

De belangstelling voor de Stefaantjes was groot op deze Koningsdag. Het optreden werd goed gewaardeerd en veel kinderen kwamen bij de stand nog even zelf een instrument uitproberen. Er is veel jong talent ontdekt! Dus: kreeg jij wel geluid uit de trompet? Lukte het om een leuk ritme op de trommel te slaan? Of wist jij (bijna) meteen hoe je op de dwarsfluit moest blazen? Kom dan graag bij de club! We zijn altijd op zoek naar jong talent.