Start nieuwe seizoen!

op zondag, 23 augustus 2020.

Start nieuwe seizoen!

Vanaf zaterdag 29 augustus kunnen we weer samen spelen!

We starten het seizoen met een gezamenlijk ontbijt om 9 uur. En daarna weer lekker spelen! Neem je spulletjes dus wel mee :)

Update van de Stefaantjes m.b.t. coronavirus

op donderdag, 12 maart 2020.

Helaas voorlopig geen activiteiten

3 juni

De zomervakantie komt steeds dichterbij: we hebben nog maar enkele zaterdagen. Op dit moment is het nog steeds niet mogelijk om samen te spelen. De KNMO is inmiddels wel een richtlijn aan het schrijven voor (blaas)orkesten en zangkoren (we wachten in spanning af), maar helaas is de school nog niet toegankelijk voor ons. Dit zal tot de zomervakantie zo blijven. Voor nu moeten we dus helaas melden dat we in elk geval tot de zomervakantie niet meer zullen starten met de gezamenlijke repetities voor orkest en slagwerkgroep. Wél krijgen onze leden binnenkort weer een leuke opdracht van onze muzikaal leiders! 

Nieuwe leerlingen krijgen in of vlak na de zomervakantie bericht over hun eerste les.

 

6 mei

In de persconferentie van vandaag zijn versoepelingen aangekondigd van de coronamaatregelen. Jammer genoeg is daarmee nog niet duidelijk wanneer we weer bij elkaar kunnen komen met de Stefaantjes. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

In de tussentijd geven de instructeurs zoveel mogelijk digitaal les en doen ook orkest en slagwerkgroep hun best op virtueel samenspelen. 

 

30 maart

De maatregelen zijn verlengd t/m 28 april. Aan de hand van overheidsadviezen en advies van de KNMO zullen we daarna bekijken of en hoe we de lessen en repetities weer normaal kunnen opstarten.

Openbare optredens (op straat) zijn t/m 1 juni niet toegestaan. 

 

12 maart

Vandaag zijn de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan, verzwaard. De KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) heeft vervolgens aan alle muziekverenigingen het dringende advies gegeven om ALLE activiteiten af te gelasten, ongeacht het aantal deelnemers. De Stefaantjes volgen dit advies.

Cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV)

op zaterdag, 04 april 2020.

4 april start de nieuwe cursus bij de Stefaantjes

AMV bij de Stefaantjes

Op zoek naar muziekles voor jonge kinderen? Samen met leeftijdsgenootjes experimenteren met toon, klank en ritme, liedjes zingen, instrumenten uitproberen en luisteren naar de muziek die je zelf al kunt maken.

Deze cursus zorgt, naast veel plezier, voor een goede muzikale basis. Ritmegevoel, tempo, dynamiek en een eerste kennismaking met het notenschrift komt allemaal op een speelse manier aan bod.

Alle kinderen vanaf 6 jaar (groep 3) zijn van harte welkom bij de cursus Algemene Muzikale Vorming bij jeugddrumfanfare De Stefaantjes. De nieuwe cursus start op 4 april.

Wil je aanmelden? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of lees verder voor meer informatie.

Wintersprookje

op zaterdag, 30 november 2019.

21 december: winterconcert van de Stefaantjes

Wintersprookje

Op zaterdag 21 december om 19 uur spelen de Stefaantjes de sterren van de hemel in hun eigen Wintersprookje. Kom ook alvast in kerstsfeer: geniet van de winterse gezelligheid en luister naar de mooie muziek.

Met een gastoptreden van leerlingen van klas 3 van Vrijeschool de Meander, die komen laten horen wat zij hebben geleerd in het project Muziek in de Klas.

In de pauze wordt gezorgd voor iets lekkers en iets (warms) te drinken.

Locatie: SSGN
Zaal open: 18:45 uur
Toegang: gratis