Oude Interviews

Interview met Laura van Duijnhoven

Wie is Laura?

Laura zit al zes jaar bij de Stefaantjes en speelt bij de tamboers. Ze is 13 (bijna 14!) en woont in Nijmegen met haar vader, moeder en oudere broer Coen. Haar middelbare school is het Montessori College waar ze in de eerste klas zit.

Hoe ben je bij de Stefaantjes terecht gekomen?
Mijn  broer Coen zat al eerder bij de Stefaantjes en toen ik 8 was ben ik een keertje mee komen kijken. Toen ik de trommels zag, vond ik dat meteen het leukste instrument. Ik ben op les gegaan bij Willy. De eerste les vond ik heel spannend. Mijn moeder moest  er toen bij blijven. Maar gelukkig wende ik snel en werden de lessen heel leuk.

En toen, je eerste optreden?
Ik heb in het begin een tijd met het boekje en de vaandel gelopen tijdens straatoptredens. Na twee jaar les mocht ik voor het eerst echt optreden met de tamboers. Mijn eerste optreden was op de Woonboulevard. Dit vond ik heel leuk, maar ook wel een beetje spannend.

Wat is er zo leuk aan de Stefaantjes?intervieuw laura 3
Er zijn heel veel aardige mensen en we gaan vaak leuke dingen doen met z’n allen, bijvoorbeeld naar een pretpark of op kamp. Ook de concerten en straatoptredens vind ik altijd heel leuk. Het is altijd heel gezellig!

Wat vind je het leukste optreden?
Ik vind straatoptredens leuker dan concerten. Het optreden bij de Woonboulevard vind ik altijd leuk, omdat we dan naar de McDonalds gaan.

Wat vind je de leukste activiteit?
Een dagje pretpark. Ik zou graag een keer met de Stefaantjes naar Walibi World gaan.

Wat vind je van het uniform?
De uniformen vind ik wel mooi. Blauw is mijn lievelingskleur, dus dat komt goed uit. Ik vind alles mooi behalve de schoenen. Die lijken op oma-schoenen. Het kraagje zit soms vervelend, daarom vind ik het altijd fijn als we de blauwe polo’s mogen dragen.

Heb je nog andere hobby’s?
Ja, ik voetbal heel fanatiek. Dit doe ik nu al 3 jaar bij Union. Ik speel in een meisjesteam en volgend schooljaar ga ik naar de B1. Mijn positie is linksvoor, dus ik geef vaak de voorzetten. Als ik niet aan het voetballen of muziek maken ben, vind ik het leuk om op mijn mobiel spelletjes te spelen of met vriendinnen te kletsen. Ook vind ik het gezellig om met vrienden buiten te chillen.

Wat is je favoriete vak op school? En wat vind je het minst leuk?
Het allerleukste vind ik de pauze, maar als ik echt een vak moet kiezen dan denk ik tekenen en drama. Wiskunde vind ik echt verschrikkelijk.

Interview Laura 4Wat wil je later worden?
Ik wil later banketbakker worden. Ik kijk vaak naar ‘Bakery Boss’ op TLC en daar maken ze super mooie en grote taarten. Dat zou ik ook wel willen!

Wat is je lievelingseten en wat lust je echt niet?
Mijn lievelingseten is Turkse pizza. Spinazie vind ik echt niet te eten.

Naar welke muziek luister je?
One Direction!!! Daar ben ik heel erg fan van. Liam is de knapste! Mijn lievelingsliedjes zijn ‘Midnight memories’ en ‘Story of my life’. Ik ben nog nooit naar een concert van ze geweest, maar dit zou ik wel graag willen. Ook hangen er posters van One Direction in mijn kamer.

Heb je huisdieren?
Nee, maar ik zou heel graag een dwerghamster willen. Dit mag helaas niet van mijn ouders. Ik vind dwerghamsters heel schattig en je kunt er mee spelen.

Wat is je favoriete vakantie bestemming?
Ik ga met mijn ouders en broer vaak naar Duitsland op vakantie in zo’n Landal park. Dat vind ik leuk omdat we dan veel toffe dingen gaan doen zoals zwemmen en rodelen. Ooit wil ik ook nog een keer op vakantie naar Turkije. Een hele goede vriendin van mij komt daar vandaan.

Als laatste, hoe is het om het enige meisje te zijn tussen al die jongens bij de tamboers?
Oh, dat is niet zo erg. Ze zijn wel heel druk, maar ik kan het wel goed met ze vinden. Af en toe voetballen we ook samen in de pauze. Ik krijg meestal wel leuke reacties van mensen als ze zien dat ik het enige meisje ben dat trommel speelt.

interview laura 2