Oude Interviews

Interview Frank van Altena

 frank-interview-2

Wie is Frank?

 Frank is 17 jaar en woont samen met zijn ouders en oudere zus in Brakkenstein. Hij zit in het eerste jaar van het ROC engineering werktuigbouwkunde niveau 4 in Nijmegen. 

Hoe lang ben je al bij De Stefaantjes?

Toen ik 10 jaar was wilde ik eigenlijk heel graag gaan drummen. Iemand heeft toen de tip gegeven om eerst eens te gaan trommelen, kijken hoe dat zou gaan en dan pas te gaan drummen. Zo kwamen we bij de Stefaantjes uit en daar vond ik het zo leuk, dat ik daar ben blijven hangen. Het samen spelen is het leukst. Ik heb hier een vriendenkring gekregen. 

Van wie heb je les gehad?

Ik heb nog heel even les gehad van Emiel, daarna altijd van Willy. Na 1,5 jaar mocht ik mee doen met de tamboers. Eerst onder leiding van Dennis en later weer van Willy. De eerste keer dat ik mee mocht doen met een optreden was met de carnavalsoptocht. Dit is mijn laatste jaar. Ik ga er mee stoppen omdat er nu niet zoveel uitdaging meer in zit. En andere stoppen nu ook. Ik ben ook al een jaar bij slagwerkgroep Neerbosch Oost, dat is erg gezellig en muzikaal zit daar weer veel uitdaging in. Neerbosch Oost speelt in de eerste divisie. 

Wat vind je de leukste soort optredens met de Stefaantjes?

De optredens met de concertreis zijn erg leuk. Ik vind de lopende optredens met De Stefaantjes nu iets minder leuk dan de concerten. Dat komt ook wel omdat het samen marcheren met de huidige samenstelling niet erg goed gaat. Het verschil met Neerbosch Oost is dan ook wel erg groot. Daar vind ik juist de lopende optredens veel leuker.

frank-interview

Wat vind je van het uniform?   Het is heel wat beter dan eerst. Alles bij elkaar met het nieuwe vaandel en de schoenen heeft het een mooie uitstraling, maar ik vind het jasje een beetje aan de korte kant. 

 

  

  

Welke activiteiten naast de muziek vind je het leukst bij De Stefaantjes?   Op de kampen vond ik het erg leuk om leiding te geven. Het presenteren van de concerten heb ik ook heel leuk gevonden. frank-interview-4

Heb je nog andere hobby’s?   Ik houd erg van technische dingen, sleutelen aan mijn brommer. Gewoon lekker met mijn vrienden op stap en de social media nemen ook veel tijd in beslag. Ook wel gamen op de computer. Ik heb 10 jaar lang gevoetbald maar nu zit ik op fitness. En natuurlijk slagwerkgroep Neerbosch Oost. 

Heb je nu ook een baantje? Ja, ik werk bij Albert Heijn op de Jacobslaan bij de groenteafdeling. 

Heb je al een idee wat je later wilt gaan doen?  Ergens bij een technische dienst werken, maar ik heb nog niet specifiek een idee. 

Weet je al wat je in de zomervakantie gaat doen?  Ik heb nog niks gepland. Wel heb ik het plan om naar Benidorm te gaan met wat vrienden. 

Wat denk je dat het thema wordt van de concertreis?   Ik heb geen idee, ik dacht iets wat met een ander land te maken heeft. Het is nog niet helemaal zeker of ik mee kan omdat ik misschien stage moet gaan lopen voor school. 

frank-interview-3

Van welke muziek houd je?  Eigenlijk van alles. Ik ben niet echt fan van een bepaalde groep of zo, luister vooral muziek op mijn I-pod. Het ligt ook veel aan mijn stemming naar wat voor soort muziek ik luister. Hardstyle, house, pop, top 40, van alles dus! 

Heb je nog ideeën voor de Stefaantjes?   Ik zou het goed vinden als er meer aandacht zou zijn voor het exerceren. Er zou vaker aparte looplessen gegeven moeten worden. Ik heb het lopen pas echt geleerd bij Neerbosch Oost. 

Waarom zouden er veel meer kinderen bij De Stefaantjes moeten gaan?   Het is een goede muzikale opleiding en het is vooral ook heel gezellig. En betaalbaar ook nog. Het is ook echt leuk dat je kunt de doorstromen naar echt goede muziekgroepen in Nijmegen. frank neerbosch