Oude Interviews

Interview met Jean

Interview Jean Salazar Tavera

Wie is Jean?

Jean is een van de tamboers van de Stefaantjes. Hij is 9 jaar en woont samen met zijn moeder in Malden. Hij zit in groep 6 van De Komeet in Malden.

Hoe ben je bij De Stefaantjes terecht gekomen?

Mijn moeder was op het idee gekomen, maar ik dacht dat het niet leuk zou zijn. Toen ben ik toch een keer gaan kijken en vond ik het toch meteen leuk. Ik heb eerst les gekregen van Willy, maar dan ging ik ook al steeds even kijken bij de tamboers. Nu speel ik met de tamboers mee. En ik ga straks drummen bij het orkest. Ik heb ook nog drumles in Malden.

(De eerste keer dat Jean mee heeft gelopen met een optreden was op de woonboulevard om het boekje te dragen. Net zoals met de intocht van Sinterklaas om de vlag of het vaandel te dragen. Met het concert samen met Edelweisz in Berg en Dal speelde hij voor het eerst mee en de carnavalsoptocht was het eerste lopende optreden met de trommel.)

Waarom wilde je meteen trommelen en geen blaasinstrument?

Ik ben altijd al fan van trommelen geweest. Dat zit in mijn bloed, want mijn vader komt van Cuba en die is ook heel erg muzikaal. Mijn vader danst ook, speelt conga en allerlei ritme instrumenten. Ik ben net op vakantie geweest in Cuba met mijn vader en mijn moeder en heb voor het eerst mijn oma gezien. Mijn opa leeft niet meer, maar die was vroeger ook een beroemde muzikant in Cuba. Ik heb wel foto’s van mijn opa gezien. Mijn moeder is ook wel muzikaal, die speelde piano, maar nu niet meer.

Heb je nog meer hobby’s?

Breakdance, hiphop, feestjes vieren, disco zwemmen, kattekwaad uithalen en met de DS en de WII spelen. Alles wat met muziek en dansen te maken heeft. Mijn lievelingsmuziek is hiphop, B-Boy, Black Eye peace en Kanye West.

Wat vind je leuk op school? Gym en vrij kiezen, maar rekenen en taal niet zo. Ook Kidsweek vind ik echt niet leuk, veels te veel lezen.

Wat vind je van de optredens van de Stefaantjes?

Wel leuk en het uniform vind ik wel heel mooi, maar het zit wel een beetje strak bij je keel en de broek is wel een beetje erg hoog. Dat ben ik niet gewend.

Heb je nog ideeën wat we met de Stefaantjes nog meer voor leuke dingen zouden kunnen doen?

Niet echt. Ik weet nog niet zeker of ik mee ga op kamp, maar ik denk van niet. Waarom niet? Nou, dat weet ik niet echt.

Wat is je leukste herinnering? De vakantie naar Cuba natuurlijk. Jean heeft een prachtig fotoalbum van deze reis. Hij laat foto’s van zijn familie zien, van mooie stranden, mooie bloemen en uiteraard ook van verschillende muziek- en dansoptredens.

Wie zou je weleens een dagje willen zijn? Daddy Yankee, een rapper.

Waar kan je niet tegen? Pesten en kietelen.

Waar word je heel blij van? Cadeautjes en geld krijgen.

Wat wil je later worden? Muzikant natuurlijk.

We hopen natuurlijk dat Jean nog heel lang lid blijft van De Stefaantjes! Zo'n superdrummer kunnen we goed gebruiken!