Het Disneyconcert

on donderdag, 23 maart 2017.

Verslag van een enerverende avond

Zaterdagavond 18 maart, 19 uur
Bij de deuren van de Titus Brandsma Gedachteniskerk staan enkele prinsessen en een sneeuwman de gasten op te wachten. In de rij bij de kassa zien we nog meer prinsessen, Anna en Elsa, Doornroosje en ook Minnie Mouse! Alle gasten krijgen een boekrolletje met een lintje erom. Ze zoeken snel een mooi plekje. Het gaat bijna beginnen!

19:30 uur
De deuren van de kerk sluiten. Alle stoelen zijn bezet. Voorin de kerk zitten de muzikanten van Drumfanfare Michaël klaar. Ze zien er prachtig uit! De dames in de mooiste jurken, de heren in een nette broek met overhemd. Hier en daar steken wat Mouse-oren omhoog en zelfs Shrek ontbreekt niet in het orkest. Prinses Yasmin komt naar voren en kondigt een avond vol prachtige Disneymuziek aan. Halverwege wordt zij echter onderbroken...

Cruella de Ville wil ook even aandacht. Yasmin is duidelijk een beetje van haar stuk gebracht, maar herstelt zich snel: zij wilde graag vanavond samen met een ander Disneyfiguur het concert presenteren. Helaas waren alle helden te druk. Alleen Cruella had tijd... hoewel zij nog niet zo heel veel zin lijkt te hebben. Ze heeft geen idee wat er te gebeuren staat en wie er nu precies gaan spelen vanavond: "Michiel? De Stefanootjes? Wie zijn dat?" Prinses Yasmin weet het gelukkig heel precies: Drumfanfare Michaël en Jeugddrumfanfare De Stefaantjes geven vanavond een spetterend Disneyconcert!

19:35 uur

Onder muzikale begeleiding komen de vier dirigenten van vanavond als ware Koningen over het middenpad geschreden. Chris Kleinpenning, Hans Kersten, Theo Jetten en Sytse Joosten maken een hoffelijke buiging voor het publiek. Drumfanfare Michael opent het concert met een sprookjesachtige vertolking van The Hunchback of Notre Dame, gevolgd door Soundtrack Highlights uit Brave, Symphonic Highlights uit Frozen en het stoere Can you dig it uit de film Iron Man III. In het publiek horen we waarderende geluiden: "Mooi gespeeld" en "Wat een power zit daarin!" Yasmin praat de nummers enthousiast aan elkaar, zwaait naar alle Elsa's in het publiek, legt uit uit welke Disneyfilms de muziek komt en wie het heeft gecomponeerd, veelvuldig onderbroken door Cruella, die ook een duit in het zakje wil doen.

20:00 uur

Cruella besluit de muzikanten van Michaël van het podium te sturen. Ze zijn vast moe! Het is tijd voor 'de Stefanootjes', kondigt zij aan. Yasmin onderbreekt: "Het zijn de Stefaantjes, Cruella." Na een snelle wissel spelen De Stefaantjes maar liefst zes prachtige stukken. Het is duidelijk dat ze goed geoefend hebben de afgelopen tijd. 

Het eerste muziekstuk zorgt wel voor een kleine kink in de kabel. Prinses Yasmin kan het bijna niet over haar lippen krijgen: het is Accidentally in love uit de film Shrek. En dat is géén Disneyfilm, maar een zeer succesvolle creatie van concurrent Dreamworks. Wordt Yasmin daar een beetje groen? Nou ja, De Stefaantjes spelen het in ieder geval prachtig in een zeer geslaagde samenwerking tussen orkest en slagwerkgroep. 

Daarna volgt From the top, helemaal 'top' uitgevoerd door de slagwerkgroep. Cruella kan niet nalaten even te benadrukken dat dit toch ook echt geen nummer is van Disney. "Maar dat kan ook helemaal niet", zegt Yasmin, "slagwerknummers komen niet voor in Disneyfilms. Misschien een ideetje voor de toekomst?"

De Stefaantjes maken het Disneythema vervolgens helemaal goed door achter elkaar Pirates of the Caribbean en Disney Fantasy te spelen, gevolgd door weer een niet-Disney-slagwerknummer, de Afro Latino Mix. Tot slot spelen ze nog het bekende nummer The lion sleeps tonight uit The Lion King. Meer 'Disney' kan bijna niet!

20:45 uur

Tijd voor een pauze! Bij de koffie worden kleine Olafjes geserveerd door onze eigen sneeuwman Olaf. De Stefaantjes drinken snel een beker limonade voordat ze weer op moeten voor het laatste deel van het concert. Intussen wordt er hard gewerkt: er moeten genoeg stoelen en lessenaars op het podium 'gepropt' worden voor twee voltallige orkesten.

21:10 uur

Het publiek zit weer verwachtingsvol klaar voor de grande finale: De Stefaantjes en Michaël zullen gezamenlijk het concert afsluiten. En zoals beloofd, doen ze dat spetterend! Elke Stefaan is gekoppeld aan een muzikant van Michaël en dat levert geweldige muziek en mooie beelden op! De slagwerkers spelen Blue Disco en Malecón. De gezamenlijke orkesten spelen daar tussendoor I wanna be like you uit Jungle Book en ze sluiten deze mooie avond af met de muziek van The Lion King. Ze krijgen een staande ovatie en komen er niet onderuit: er moet een toegift komen. En die geven ze natuurlijk graag. 

Het was een geweldige avond en een ontzettend leuke samenwerking tussen De Stefaantjes en Drumfanfare Michaël. Er waren alleen maar lachende gezichten. Zelfs Cruella gaf aan het einde van de avond toe dat ze het naar haar zin had gehad.

Kijk hier voor meer foto's

Heeft u dit concert gemist? De volgende kans om De Stefaantjes te horen spelen is op Koningsdag in het Goffertpark!