Algemene informatie

Jeugddrumfanfare “De Stefaantjes” is een Nijmeegs muziekkorps bestaande uit kinderen van 7 tot 18 jaar. Wij bestaan uit een tamboergroep en een orkest, met onder meer de volgende instrumenten: trompet, klarinet, trombone, sousafoon, saxofoon, dwarsfluit en verschillende soorten slagwerk. Andere bijpassende blaasinstrumenten zijn ook welkom, zoals bariton of hoorn.

Wij maken gevarieerde muziek; van traditionele drumband- en fanfaremuziek, tot popmuziek en stukken uit musicals. Samen muziek maken, in een ongedwongen sfeer met leeftijdgenoten, is ons hoofddoel. We organiseren onze eigen concerten en geven regelmatig een lopend buitenoptreden bij festiviteiten, zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag, de Avondvierdaagse of bij Nijmegen Klinkt. Een keer per twee jaar organiseren we een meerdaagse buitenlandse concertreis. Daarnaast ondernemen wij ook andere leuke activiteiten, zoals samen op kamp gaan, optreden en bezoeken van een pretpark of een middagje naar de schaatsbaan. Dat maakt de Stefaantjes aantrekkelijk als jeugdvereniging. Veel kinderen blijven dan ook lang lid.

De laatste jaren hebben wij tussen de 40 en 50 leden. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Zowel kinderen die al een instrument bespelen, als kinderen die dit willen leren. Wij beschikken over eigen instructeurs en bruikleen van instrumenten is mogelijk. Iedereen die geïnteresseerd is om lid te worden kan een kijkje komen nemen tijdens onze repetities op zaterdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur. De kosten van het lidmaatschap zijn laag.