Algemene informatie

Jeugddrumfanfare “De Stefaantjes” is een Nijmeegs muziekkorps bestaande uit kinderen van 7 tot 18 jaar. Wij bestaan uit een slagwerkgroep en een orkest met onder meer de volgende instrumenten: trompet, klarinet, trombone, sousafoon, saxofoon, dwarsfluit en verschillende soorten slagwerk. Andere bijpassende blaasinstrumenten zijn ook welkom, zoals bariton of hoorn.

Wij maken gevarieerde muziek; van traditionele drumband- en fanfaremuziek, tot popmuziek en stukken uit musicals. Samen muziek maken in een ongedwongen sfeer met leeftijdgenoten, is ons hoofddoel. We organiseren onze eigen concerten en geven daarnaast regelmatig een lopend buitenoptreden bij festiviteiten, zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag, de Avondvierdaagse en Nijmegen Klinkt. Om het jaar organiseren we een meerdaagse buitenlandse concertreis. Daarnaast ondernemen wij ook andere leuke activiteiten, zoals samen op kamp gaan, optreden in een pretpark (en de rest van de dag daar blijven natuurlijk!) of een middagje naar de schaatsbaan. Dat maakt de Stefaantjes een aantrekkelijke jeugdvereniging. Veel kinderen blijven dan ook lang lid.

Op dit moment bestaat De Stefaantjes uit 60 leden, zowel leerlingen als spelende leden. Wil je ook lid worden van de Stefaantjes? Je bent van harte welkom! Zowel kinderen die al een instrument bespelen als kinderen die dit willen leren, kunnen zich aanmelden. Wij beschikken over eigen instructeurs en je kunt een instrument in bruikleen krijgen. De kosten van muziekles en lidmaatschap zijn laag.

Wil je een kijkje komen nemen? Dat kan! De Stefaantjes repeteren elke zaterdagochtend van 9u00 tot 11u00 bij de middelbare school SSGN aan de IJsbeerstraat. Je kunt even binnenlopen om de sfeer te proeven of je kunt een afspraak maken voor een rondleiding of proefles via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..