Jaarconcert 2014

op maandag, 07 juli 2014.

Jaarconcert 2014

Zaterdagavond 5 juli hebben we kunnen genieten van een zeer geslaagd jaarconcert in de mooie theaterzaal van de SSgN. Obelix, Lucky Luke en Wiske waren ook van de partij. Alle kinderen waren in het oranje gekleed om het Nederlands elftal aan te moedigen. Het was goed te horen dat zij hard gerepeteerd hadden. Zelfs het moeilijke nummer ‘De Efteling’ ging super goed!

De kinderen van AMV hebben laten horen wat zij de afgelopen tijd allemaal geleerd hebben. Het hele publiek werd blij toen zij ook nog samen met het orkest het nummer ‘Happy’ speelden. Tijdens het nummer ‘Ratatouille’ mochten de slagwerk leerlingen meespelen. Stoer hoor! En wat klonk het goed.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van twee van onze orkestleden. Juen en Bram, bedankt voor jullie inzet!

Fijne vakantie iedereen!

Nijmeegs Muziekfestival

op maandag, 02 juni 2014.

Nijmeegs Muziekfestival

Ook op het jaarlijkse Nijmeegs Muziekfestival waren de Stefaantjes weer van de partij. Dit keer mochten zij een concert geven op het spiksplinternieuwe plein 1944. De kinderen uit het orkest maakten indruk met onder andere ‘Skyfall’ en ‘Roar’ en de tamboers hebben zich ook van hun beste kant laten zien. Dit was ook wel te merken aan de hoeveelheid winkelende mensen die toch even stil bleven staan om naar de Stefaantjes te luisteren.

 

Concertreis in Wissel

op vrijdag, 02 mei 2014.

Concertreis in Wissel

Van 28 april tot 2 mei verbleef de uittrekgroep van de Stefaantjes in het Kulturhaus in Wissel. Dit was een zeer muzikale, actieve, gezellige en vermoeiende week met als thema 'strips'. Elke dag stond er een repetitie op het programma en de kinderen hebben ook hard gewerkt aan een aantal nieuwe nummers. Zij hebben twee keer opgetreden, in Kernwasser Wunderland en op de bloemenmarkt in Kalkar. Beide keren was er veel publiek en werd er hard geapplaudisseerd. Tussen de repetities en optredens door zijn er een heleboel stripboeken gelezen en ook een heleboel spelletjes gespeeld. De vijf spelgroepen moesten het tegen elkaar opnemen tijdens levend stratego en  een spannende zevenkamp. De kinderen bleken ook goede detectives, want ze hebben zelfs de moordenaar van Lambik ontmaskerd. Het hoogtepunt van de midweek was de grappige bonte avond waarbij vele leuke toneelstukjes, imitaties en ontgroeningen de revue passeerden.

Koningsdag

op zaterdag, 26 april 2014.

Koningsdag

Een strakblauwe lucht, grote drukte in het Goffertpark, een mooie PR-stand en een fantastisch optreden van de Stefaantjes. Dat zijn de ingrediënten van een geslaagde Koningsdag. Zoals ieder jaar hebben de kinderen burgemeester Bruls al marcherend naar het podium begeleid. Na de officiële opening mochten de Stefanen een concert geven op het hoofdpodium. De leuke en herkenbare muziek viel erg in de smaak bij het publiek en er bleven veel mensen even zitten om te luisteren. Ook de PR-stand trok veel geïnteresseerde kinderen en ouders. Zij konden hier verschillende instrumenten uitproberen en vragen stellen over de Stefaantjes.

Woonboulevard

op zondag, 20 april 2014.

Woonboulevard

Op zaterdag 19 april hebben de Stefaantjes weer opgetreden bij de Woonboulevard. In het heerlijke zonnetje hebben zij goed van zich laten horen. Tussen het spelen door hebben de muzikantjes genoten van een welverdiende Happymeal.

Voor een heleboel kinderen was het de eerste keer dat ze meespeelden of meeliepen. Joosje op fluit, Loes op trompet, Mike op trommel en Luuk met vaandel. Best wel een beetje spannend, maar wat deden ze het goed!

Klik hier voor de foto´s