jaarconcert 'Top secret'

op zaterdag, 11 juli 2015.

jaarconcert 'Top secret'

Zaterdagavond hebben de Stefaantjes het seizoen in stijl afgesloten met het jaarconcert 'Top secret'. Alle kinderen zagen er piekfijn uit, strak in pak of in een zwierende galajurk. Afgewisseld met spannende filmpjes speelden de Stefaantjes de sterren van de hemel. Er zaten een aantal hele moeilijke nummers bij, die super goed gingen. Als je goed opgelet hebt, kon je veel nieuwe gezichten ontdekken bij het orkest en de tamboers. Voor een heleboel kinderen was dit hun allereerste optreden. Super goed gedaan allemaal! Helaas moesten we ook afscheid nemen van een aantal mensen. Marike, Folkert, Pieter en Max, bedankt! En nu is het voor alle kinderen en medewerkers vakantie. Geniet er van en tot het volgende muzikale seizoen!

Kamp Haaksbergen

op zondag, 14 juni 2015.

Kamp Haaksbergen

Wat was het weer een tof weekend! De orkestleden, tamboers én alle leerlingen van de Stefaantjes zijn op kamp geweest bij Natuurvriendenhuis Den Broam in de buurt van Haaksbergen. Het thema was ‘De tv draait door’ en dit kwam duidelijk naar voren. Er waren twee fantastische koks die herrie maakten in de keuken, elke ochtend was er ‘Nederland in beweging’ en op zaterdagavond ‘Stefanen got talent’. Ook hebben de kinderen het tv-schotel spel gespeeld, cupcakes versierd bij ‘De taarten van Abel’ en tijdens levend stratego hun tv-gids verdedigd. Tussen alle activiteiten door konden de Stefaantjes heerlijk buiten spelen op het grote terrein. Daar sliepen ook de oudste jongens in tenten. Een kampvuur kan natuurlijk niet ontbreken bij een kamp, dus op zaterdagavond hebben de oudste kinderen een fikkie gestookt. Zondag werd na een hartstikke leuk ouderen spel de einduitslag bekendgemaakt. Daarna gingen alle kinderen moe, vies en voldaan weer naar huis.

Avondvierdaagse en Nijmegen klinkt!

op zondag, 07 juni 2015.

Avondvierdaagse en Nijmegen klinkt!

Afgelopen weekend was een druk en muzikaal weekend voor de Stefaantjes. Vrijdagavond speelden ze tijdens de intocht van de avondvierdaagse. De jeugddrumfanfare was niet helemaal compleet, want een aantal leden liep zelf mee met de vierdaagse wandeltocht. Toch klonk de muziek erg goed! Gelukkig waren alle kinderen die avond net op tijd binnen voordat het onweer los barstte. Zaterdagochtend was er gewoon weer repetitie en op zondag waren de kinderen van de partij tijdens Nijmegen klinkt! Ze hebben een mooi concert gegeven op het podium op de grote markt. Ook deze dag scheen het zonnetje en was het lekker warm, dus mochten de Stefanen optreden in hun blauwe polo. Het goede weer zorgde ook voor een boel publiek in het centrum van Nijmegen. Komend weekend geen muziek, maar leuke spelletjes, een bonte avond en vooral veel gezelligheid. Dan gaan alle kinderen van de Stefaantjes namelijk samen op kamp.

Koningsdag

op woensdag, 29 april 2015.

Koningsdag

De Stefaantjes moesten op Koningsdag vroeg opstaan, zodat ze om 10.00 helemaal klaar waren om de burgemeester op te halen. Omdat de Stefanen nu bij de SSgN repeteren, konden ze marcherend richting het Goffertpark. Nadat zij burgemeester Bruls naar het podium hadden begeleid, vond er een officiële opening plaats waarbij de burgemeester een oorkonde getekend heeft als ‘vriend van de Stefaantjes’. De kinderen hebben daarna een concert gegeven en dit klonk heel goed! Na het concert kregen ze dan ook een welverdiend ijsje. Het was nog even spannend wat het weer zou doen. Er was regen voorspeld, maar gelukkig scheen de hele dag het zonnetje! Dit was ook fijn voor de PR-stand van de Stefaantjes. Hier konden weer een heleboel kinderen instrumenten uitproberen en ouders konden vragen stellen en foldertjes meenemen. Hopelijk levert dit nog nieuwe leden voor de jeugddrumfanfare op. Iedereen bedankt voor zijn inzet op deze fijne dag!

 

Nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming

op zaterdag, 21 maart 2015.

Nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming

Vanaf 21 maart start er bij Jeugddrumfanfare de Stefaantjes weer een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming! Tijdens deze cursus kunnen kinderen van 5 tot 8 jaar op een leuke manier kennis maken met de basisbeginselen van muziek. Door samen met leeftijdsgenootjes liedjes te spelen en te zingen, leren ze spelenderwijs over onder andere tempo, dynamiek en ritme. De cursus wordt gegeven in de SSgN, IJsbeerstraat 12, waar dan ook het orkest en de tamboers van de Stefaantjes aan het repeteren zijn. Dit is dus een ideale plek om verschillende instrumenten uit te proberen en eens te gaan luisteren bij de ‘grote’ kinderen die samen muziek maken. De cursus AMV bestaat uit 11 lessen van 45 minuten die plaats vinden op zaterdagochtend. De kosten bedragen slechts €45,-. Voor meer informatie en/of aanmelding, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..