Voorspeelochtend

op zaterdag, 30 januari 2016.

Voorspeelochtend

Er zijn de laatste tijd een heleboel nieuwe leerlingen gestart bij De Stefaantjes. Deze kinderen hoor je normaal gesproken niet, omdat ze in de verschillende lokalen hard aan het oefenen zijn met hun instructeurs. Ze mochten afgelopen zaterdag laten horen wat ze tijdens de lessen allemaal al geleerd hadden. Op een echt podium speelden de leerlingen een stukje op hun eigen instrument. Dat is best wel een beetje spannend, maar ze deden het allemaal heel goed! Allemaal trotse ouders en instructeurs. Als bewijs van hun deelname aan de voorspeelochtend kregen de kinderen allemaal een mooi certificaat.

Winterconcert

op woensdag, 23 december 2015.

Winterconcert

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse winterconcert van De Stefaantjes. Dit keer vond het concert plaats in het Van 't Lindenhout museum. Wat een prachtige locatie en akoestiek! Bij binnenkomst van het kerkje werden de gasten al helemaal in de kerstsfeer gebracht door een klein gelegenheidskoortje. Ook het orkest bracht een heleboel mooie kerstnummers ten gehore, afgewisseld met verschillende medleys van hoog niveau. De kinderen maakten indruk met onder andere een medley van Michael Jackson en Mamma Mia. De tamboers, dit keer onder leiding van Joachim, speelden ook erg strak vanaf het balkon. Tussendoor mochten de kinderen van de AMV even op het podium staan en laten zien wat ze de afgelopen tijd allemaal geoefend hadden. De Stefaantjes en alle medewerkers kijken terug op een feestelijke en geslaagde avond. Tijdens deze avond hebben we afscheid genomen van Willie en Fred. Heren, bedankt voor jullie jarenlange inzet! 

Fijne feestdagen allemaal en tot in 2016!

Winterconcert

op donderdag, 10 december 2015.

Winterconcert

Sinterklaas is weer vertrokken, de kerstboom staat al in huis en dat betekent dat het weer bijna tijd is voor het winterconcert van De Stefaantjes. Over iets meer dan een week is het zo ver. Dit jaar hebben de Stefaantjes voor hun concert een fantastische locatie uitgekozen, waar ze nog niet eerder opgetreden hebben: het Van 't Lindenhoutmuseum in Nijmegen. Dit museum is gehuisvest in het prachtige kerkje op het terrein van het voormalige Kinderdorp Neerbosch (Scherpenkampweg 58). De locatie, de muziek en de aankleding zullen u helemaal in de kerstsfeer brengen. Tijdens het concert brengen de kinderen een afwisselend programma ten gehore, bestaande uit een aantal bekende kerstnummers, marsen en swingende popmuziek. De toegang is gratis. Iedereen is welkom op zaterdag 19 december vanaf 19:30 uur. Kom jij ook?

Jeugddrumfanfare de Stefaantjes in Nijmegen is op zoek naar een instructeur voor saxofoon en klarinet, die de jeugdopleiding kan komen versterken

op maandag, 12 oktober 2015.

Het betreft een aanstelling als instructeur bij Stichting Jeugddrumfanfare de Stefaantjes in Nijmegen. Wij verwachten van een instructeur dat hij/zij ruime muziekervaring heeft en affiniteit heeft met het lesgeven aan kinderen. Het kunnen lesgeven van beide instrumenten heeft onze voorkeur maar is niet noodzakelijk. Daarnaast wordt van je verwacht dat je betrokken bent bij het muziekverenigingsleven en actief betrokken bent bij onze jeugdopleiding. Verdere organisatorische taken worden niet standaard verlangd, maar kunnen op verzoek wel aangereikt worden.

De Jeugddrumfanfare repeteert iedere zaterdag van 9.00-11.00 en binnen dit tijdsbestek zullen ook de lessen ingepland worden. Onze locatie is de Stedelijke Scholen Gemeenschap Nijmegen (SSGN), IJsbeerstraat 12.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marlon Dorand (06-48884523 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Nieuwe AMV cursus bij de Stefaantjes

op zaterdag, 03 oktober 2015.

Nieuwe AMV cursus bij de Stefaantjes

Het schooljaar 2015/2016 is van start gegaan en dat betekent ook dat er weer een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming gaat beginnen bij Jeugddrumfanfare De Stefaantjes. Vanaf 3 oktober kan uw kind (5 tot 8 jaar) weer aan de slag met de basisbeginselen van muziek onder leiding van Jan Sinke. Door samen met leeftijdsgenootjes muziek te maken en te luisteren, maakt uw kind op een ongedwongen manier kennis met onder andere tempo, ritme en dynamiek. Ook mogen de kinderen tijdens een van de laatste lessen alle verschillende instrumenten bekijken en uitproberen bij onze instructeurs. De cursus AMV bestaat uit 11 lessen van 45 minuten die plaats vinden op zaterdagochtend en wordt afgesloten met een kleine presentatie tijdens het jaarconcert van De Stefaantjes. Er wordt les gegeven op verschillende niveaus. De lessen vinden plaats in de SSgN, IJsbeerstraat 12, en de kosten bedragen slechts € 45,-. Voor meer informatie en/of aanmelding neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..