Gezocht: een instructeur voor bariton/trombone/trompet

op zondag, 22 januari 2017.

Gezocht: een instructeur voor bariton/trombone/trompet

We hebben veel enthousiaste leerlingen bij de Stefaantjes en om in de toekomst de groei op te kunnen vangen, zijn we per direct op zoek naar een instructeur die onze muziekopleiding kan versterken!

We zoeken een ervaren muzikant met minimaal niveau B. Hij of zij is enthousiast over het samenspelen in orkesten en weet hoe het is om als starter op een instrument te beginnen. De ideale instructeur heeft affiniteit met lesgeven aan kinderen en kan aansluiting vinden bij de belevingswereld van kinderen. Een opleiding tot muziekdocent is absoluut niet verplicht, maar is zeker een pre.

Het gaat om de lessen aan leerlingen op bariton/trombone/trompet, deze lessen worden iedere zaterdagochtend tussen 9 uur en 11 uur bij ons op school gegeven.

Ken jij iemand, of ben jij iemand die muziekles wil geven? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint

op woensdag, 23 november 2016.

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint

Afgelopen zaterdag 12 november was het weer zover, de Sinterklaasintocht! Trots liepen onze slagwerkers en orkest voor de Sint en zijn pieten uit om de hele stad te laten weten dat hij weer in Nijmegen was. Op de waalkade was het fris, maar gelukkig niet ijzig koud. Tussen de muziekstukken door werden de kinderen door de pieten verwend met pepernoten en andere lekkernij. Het marcheren en de Sinterklaasliedjes waren de kinderen gelukkig niet verleerd, maar na enkele fantastische concerten was het wel weer even wennen om het spelen met lopen te combineren. Een pluim voor de jonge slagwerkers die voor het eerst zonder ondersteuning van oudere jongens het orkest in marstempo moesten houden. Extra bijzonder is het eerste optreden van onze drummer Marinus!

Jubileumconcert

op donderdag, 14 juli 2016.

Jubileumconcert

Afgelopen zondag was het jubileumconcert van jeugddrumfanfare De Stefaantjes. Samen met jeugdkoor Smile,het leerlingorkest van Tarcisius, Corrente Nijmeegs Jeugdorkest en natuurlijk al het publiek hebben we ons 60-jarig bestaan gevierd. En een feestje was het zeker! Erg leuk om oud-leden, oud-medewerkers en andere betrokkenen op de tribune te zien. Openlucht theater De Goffert was een prachtige locatie voor het concert, zeker omdat het de hele dag heerlijk weer was. Het openingswoordje werd gedaan door burgemeester Bruls. Daarna lieten de verschillende jeugdverenigingen om de beurt horen wat ze kunnen. Een afwisselend en leuk programma! Het was zeker de moeite waard om te wachten tot de grande finale. Alle muzikanten en zangeressen brachten gezamenlijk vier nummers ten gehore. Dit zorgde voor een heel vol podium en mooie muziek. Kippenvel momentje!

Na afloop van het concert hebben we een gezellige barbecue gehad met alle orkestleden, tamboers, leerlingen en vrijwilligers. Tijdens deze feestelijke afsluiting van het seizoen moesten we helaas ook afscheid nemen van een aantal leden. Noud, Coen, Gitte, Daan, Mike, Tim, Laura, Thomas, Koen en Elco, bedankt voor jullie inzet!

Het was een hele organisatie, maar dat was het zeker waard. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag! Een fijne vakantie allemaal en tot komend muzikaal seizoen!

Jubileum Stefaantjes

op vrijdag, 10 juni 2016.

Al zestig jaar een begrip in Nijmegen en omstreken

Jubileum Stefaantjes

Dit jaar bestaat jeugddrumfanfare de Stefaantjes 60 jaar en dat laten we niet zo maar voorbij gaan!
Nadat we in de Efteling de aftrap voor het feestje hebben gegeven, zijn we nu druk bezig met de voorbereidingen voor ons concert op 10 juli. Het concert belooft erg bijzonder te worden, omdat we gaan samenwerken met jeugdkoor Smile, leerlingorkest van Harmonie Tarcisius, jeugdorkest van Muziekgezelschap Edelweisz en Corrente Nijmeegs JeugdOrkest. In totaal zullen meer dan honderd muzikanten op het podium van Openluchttheater de Goffert een concert geven. U bent alvast van harte uitgenodigd om dit bijzondere moment bij te wonen en te genieten van klanken die variëren van popmuziek gespeeld door een fanfarebezetting, tot klassieke muziek ten gehore gebracht door violisten en cellisten.
Volg ons op Facebook of houd de website in de gaten!

10 juli 2016, inloop vanaf 13.30u, Openluchttheater de Goffert.
Volwassenen €5,- entree, kinderen tot 18 jaar €2,50 entree

Nieuwe AMV cursus bij de Stefaantjes

op zaterdag, 19 maart 2016.

Nieuwe AMV cursus bij de Stefaantjes

De cursus Algemene Muzikale Vorming van afgelopen najaar was weer een succes en werd op leuke wijze afgesloten tijdens het winterconcert van De Stefaantjes. Een nieuwe AMV cursus zit er nu al aan te komen… Deze cursus voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar gaat van start op zaterdag 19 maart. Samen met leeftijdsgenootjes gaat uw kind op ontdekkingsreis in de wereld van de muziek. Hoog, laag, hard, zacht, snel, langzaam, van alles komt aan bod tijdens de interactieve lessen. Ook wordt er voorzichtig kennisgemaakt met het notenschrift en mogen de kinderen verschillende instrumenten uitproberen. De cursus AMV bestaat uit 11 lessen van 45 minuten die plaats vinden op zaterdagochtend en wordt afgesloten met een kleine presentatie tijdens de voorspeelochtend van De Stefaantjes. Er wordt les gegeven op verschillende niveaus. De lessen vinden plaats in de SSgN, IJsbeerstraat 12, en de kosten bedragen slechts € 45,-. Voor meer informatie en/of aanmelding neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..