Jubileum Stefaantjes

op vrijdag, 10 juni 2016.

Al zestig jaar een begrip in Nijmegen en omstreken

Jubileum Stefaantjes

Dit jaar bestaat jeugddrumfanfare de Stefaantjes 60 jaar en dat laten we niet zo maar voorbij gaan!
Nadat we in de Efteling de aftrap voor het feestje hebben gegeven, zijn we nu druk bezig met de voorbereidingen voor ons concert op 10 juli. Het concert belooft erg bijzonder te worden, omdat we gaan samenwerken met jeugdkoor Smile, leerlingorkest van Harmonie Tarcisius, jeugdorkest van Muziekgezelschap Edelweisz en Corrente Nijmeegs JeugdOrkest. In totaal zullen meer dan honderd muzikanten op het podium van Openluchttheater de Goffert een concert geven. U bent alvast van harte uitgenodigd om dit bijzondere moment bij te wonen en te genieten van klanken die variëren van popmuziek gespeeld door een fanfarebezetting, tot klassieke muziek ten gehore gebracht door violisten en cellisten.
Volg ons op Facebook of houd de website in de gaten!

10 juli 2016, inloop vanaf 13.30u, Openluchttheater de Goffert.
Volwassenen €5,- entree, kinderen tot 18 jaar €2,50 entree

Nieuwe AMV cursus bij de Stefaantjes

op zaterdag, 19 maart 2016.

Nieuwe AMV cursus bij de Stefaantjes

De cursus Algemene Muzikale Vorming van afgelopen najaar was weer een succes en werd op leuke wijze afgesloten tijdens het winterconcert van De Stefaantjes. Een nieuwe AMV cursus zit er nu al aan te komen… Deze cursus voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar gaat van start op zaterdag 19 maart. Samen met leeftijdsgenootjes gaat uw kind op ontdekkingsreis in de wereld van de muziek. Hoog, laag, hard, zacht, snel, langzaam, van alles komt aan bod tijdens de interactieve lessen. Ook wordt er voorzichtig kennisgemaakt met het notenschrift en mogen de kinderen verschillende instrumenten uitproberen. De cursus AMV bestaat uit 11 lessen van 45 minuten die plaats vinden op zaterdagochtend en wordt afgesloten met een kleine presentatie tijdens de voorspeelochtend van De Stefaantjes. Er wordt les gegeven op verschillende niveaus. De lessen vinden plaats in de SSgN, IJsbeerstraat 12, en de kosten bedragen slechts € 45,-. Voor meer informatie en/of aanmelding neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorspeelochtend

op zaterdag, 30 januari 2016.

Voorspeelochtend

Er zijn de laatste tijd een heleboel nieuwe leerlingen gestart bij De Stefaantjes. Deze kinderen hoor je normaal gesproken niet, omdat ze in de verschillende lokalen hard aan het oefenen zijn met hun instructeurs. Ze mochten afgelopen zaterdag laten horen wat ze tijdens de lessen allemaal al geleerd hadden. Op een echt podium speelden de leerlingen een stukje op hun eigen instrument. Dat is best wel een beetje spannend, maar ze deden het allemaal heel goed! Allemaal trotse ouders en instructeurs. Als bewijs van hun deelname aan de voorspeelochtend kregen de kinderen allemaal een mooi certificaat.

Winterconcert

op woensdag, 23 december 2015.

Winterconcert

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse winterconcert van De Stefaantjes. Dit keer vond het concert plaats in het Van 't Lindenhout museum. Wat een prachtige locatie en akoestiek! Bij binnenkomst van het kerkje werden de gasten al helemaal in de kerstsfeer gebracht door een klein gelegenheidskoortje. Ook het orkest bracht een heleboel mooie kerstnummers ten gehore, afgewisseld met verschillende medleys van hoog niveau. De kinderen maakten indruk met onder andere een medley van Michael Jackson en Mamma Mia. De tamboers, dit keer onder leiding van Joachim, speelden ook erg strak vanaf het balkon. Tussendoor mochten de kinderen van de AMV even op het podium staan en laten zien wat ze de afgelopen tijd allemaal geoefend hadden. De Stefaantjes en alle medewerkers kijken terug op een feestelijke en geslaagde avond. Tijdens deze avond hebben we afscheid genomen van Willie en Fred. Heren, bedankt voor jullie jarenlange inzet! 

Fijne feestdagen allemaal en tot in 2016!

Winterconcert

op donderdag, 10 december 2015.

Winterconcert

Sinterklaas is weer vertrokken, de kerstboom staat al in huis en dat betekent dat het weer bijna tijd is voor het winterconcert van De Stefaantjes. Over iets meer dan een week is het zo ver. Dit jaar hebben de Stefaantjes voor hun concert een fantastische locatie uitgekozen, waar ze nog niet eerder opgetreden hebben: het Van 't Lindenhoutmuseum in Nijmegen. Dit museum is gehuisvest in het prachtige kerkje op het terrein van het voormalige Kinderdorp Neerbosch (Scherpenkampweg 58). De locatie, de muziek en de aankleding zullen u helemaal in de kerstsfeer brengen. Tijdens het concert brengen de kinderen een afwisselend programma ten gehore, bestaande uit een aantal bekende kerstnummers, marsen en swingende popmuziek. De toegang is gratis. Iedereen is welkom op zaterdag 19 december vanaf 19:30 uur. Kom jij ook?