Het Disneyconcert

op donderdag, 23 maart 2017.

Verslag van een enerverende avond

Het Disneyconcert
Zaterdagavond 18 maart, 19 uur
Bij de deuren van de Titus Brandsma Gedachteniskerk staan enkele prinsessen en een sneeuwman de gasten op te wachten. In de rij bij de kassa zien we nog meer prinsessen, Anna en Elsa, Doornroosje en ook Minnie Mouse! Alle gasten krijgen een boekrolletje met een lintje erom. Ze zoeken snel een mooi plekje. Het gaat bijna beginnen!

19:30 uur
De deuren van de kerk sluiten. Alle stoelen zijn bezet. Voorin de kerk zitten de muzikanten van Drumfanfare Michaël klaar. Ze zien er prachtig uit! De dames in de mooiste jurken, de heren in een nette broek met overhemd. Hier en daar steken wat Mouse-oren omhoog en zelfs Shrek ontbreekt niet in het orkest. Prinses Yasmin komt naar voren en kondigt een avond vol prachtige Disneymuziek aan. Halverwege wordt zij echter onderbroken...

Nieuwe AMV cursus vanaf 1 april

op donderdag, 09 maart 2017.

 Nieuwe AMV cursus vanaf 1 april

Geef het door, ook de kleintjes gaan weer muziek maken hoor! Vanaf 1 april kan uw zoon of dochter (tussen de 6 -8 jaar) een cursus Algemene Muzikale Vorming volgen bij jeugddrumfanfare De Stefaantjes.

Misschien is uw kind nog niet toe aan het leren spelen van een echt instrument, maar het kan zeker al een heleboel leren op het gebied van muziek. Samen met leeftijdsgenootjes liedjes zingen, kleine slagwerkinstrumenten bespelen en bewegen op muziek. Deze cursus zorgt, naast veel plezier, ook voor een goede muzikale basis. Ritmegevoel, tempo, dynamiek en zelfs een eerste kennismaking met het notenschrift, het komt allemaal op een speelse manier aan bod.

De lessen worden gegeven op de SSgN (IJsbeerstraat 12), waar ook het orkest en de tamboers van Jeugddrumfanfare De Stefaantjes repeteren. Een ideale plek dus om ook kennis te maken met verschillende muziekinstrumenten en alvast een kijkje te nemen bij de ‘grote’ kinderen die samen muziek maken.

De cursus Algemene Muzikale Vorming bestaat uit 11 lessen van 45 minuten die plaats vinden op zaterdagochtend (tussen 9:30 en 11:15). Ter afsluiting van de cursus kan uw kind een aantal proeflessen volgen en is er een kleine voordracht. De kosten bedragen € 45,-.

Voor meer informatie en/of aanmelding kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gezocht: een instructeur voor bariton/trombone/trompet

op zondag, 22 januari 2017.

Gezocht: een instructeur voor bariton/trombone/trompet

We hebben veel enthousiaste leerlingen bij de Stefaantjes en om in de toekomst de groei op te kunnen vangen, zijn we per direct op zoek naar een instructeur die onze muziekopleiding kan versterken!

We zoeken een ervaren muzikant met minimaal niveau B. Hij of zij is enthousiast over het samenspelen in orkesten en weet hoe het is om als starter op een instrument te beginnen. De ideale instructeur heeft affiniteit met lesgeven aan kinderen en kan aansluiting vinden bij de belevingswereld van kinderen. Een opleiding tot muziekdocent is absoluut niet verplicht, maar is zeker een pre.

Het gaat om de lessen aan leerlingen op bariton/trombone/trompet, deze lessen worden iedere zaterdagochtend tussen 9 uur en 11 uur bij ons op school gegeven.

Ken jij iemand, of ben jij iemand die muziekles wil geven? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint

op woensdag, 23 november 2016.

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint

Afgelopen zaterdag 12 november was het weer zover, de Sinterklaasintocht! Trots liepen onze slagwerkers en orkest voor de Sint en zijn pieten uit om de hele stad te laten weten dat hij weer in Nijmegen was. Op de waalkade was het fris, maar gelukkig niet ijzig koud. Tussen de muziekstukken door werden de kinderen door de pieten verwend met pepernoten en andere lekkernij. Het marcheren en de Sinterklaasliedjes waren de kinderen gelukkig niet verleerd, maar na enkele fantastische concerten was het wel weer even wennen om het spelen met lopen te combineren. Een pluim voor de jonge slagwerkers die voor het eerst zonder ondersteuning van oudere jongens het orkest in marstempo moesten houden. Extra bijzonder is het eerste optreden van onze drummer Marinus!

Jubileumconcert

op donderdag, 14 juli 2016.

Jubileumconcert

Afgelopen zondag was het jubileumconcert van jeugddrumfanfare De Stefaantjes. Samen met jeugdkoor Smile,het leerlingorkest van Tarcisius, Corrente Nijmeegs Jeugdorkest en natuurlijk al het publiek hebben we ons 60-jarig bestaan gevierd. En een feestje was het zeker! Erg leuk om oud-leden, oud-medewerkers en andere betrokkenen op de tribune te zien. Openlucht theater De Goffert was een prachtige locatie voor het concert, zeker omdat het de hele dag heerlijk weer was. Het openingswoordje werd gedaan door burgemeester Bruls. Daarna lieten de verschillende jeugdverenigingen om de beurt horen wat ze kunnen. Een afwisselend en leuk programma! Het was zeker de moeite waard om te wachten tot de grande finale. Alle muzikanten en zangeressen brachten gezamenlijk vier nummers ten gehore. Dit zorgde voor een heel vol podium en mooie muziek. Kippenvel momentje!

Na afloop van het concert hebben we een gezellige barbecue gehad met alle orkestleden, tamboers, leerlingen en vrijwilligers. Tijdens deze feestelijke afsluiting van het seizoen moesten we helaas ook afscheid nemen van een aantal leden. Noud, Coen, Gitte, Daan, Mike, Tim, Laura, Thomas, Koen en Elco, bedankt voor jullie inzet!

Het was een hele organisatie, maar dat was het zeker waard. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag! Een fijne vakantie allemaal en tot komend muzikaal seizoen!