Concertreis 2012 in Borchen, Duitsland

op dinsdag, 08 mei 2012.

Concertreis 2012 in Borchen, Duitsland

Zaterdag 5 mei kwam een bus vol vermoeide, maar enthousiaste kinderen en medewerkers terug van de concertreis uit Borchen te Duitsland. Een concertreis met een Olympisch karakter, maar ook veel aandacht voor muziek, repetities en 2 optredens. Een concertreis, voor sommige een spannende eerste keer, maar ook voor een flink aantal leden de laatste keer....Er wordt hard gewerkt aan het uitzoeken van de foto's. Lees hier alvast een uitgebreid verslag van de Olympische Stefanen Spelen (klik op "lees meer").

Koninginnedag 2012

op woensdag, 02 mei 2012.

laurakoninginnedag-2012-1

Op een zeer zonnige koninginnedag hebben de Stefaantjes zich weer gepresenteerd op het podium van de Oranje vereniging. Nadat de loco burgemeester de dag officeel had geopend, vertrokken de Stefaantjes vliegensvlug terug naar de Berg en Dalseweg om zich om te kleden en in de bus te stappen voor de concertreis in Borchen te Duitsland.

De PR stand werd de hele dag druk bezocht. Vele kinderen probeerden een instrument uit en ouders konden ondertussen informatie krijgen over de Stefaantjes.

Muzikale ontmoeting met Michaël

op dinsdag, 06 maart 2012.

Muzikale ontmoeting met Michaël

Op zondag 4 maart hebben de Stefaantjes samen met drumfanfare Michaël muziek gemaakt. Glunderende gezichten van de jonge Stefanen tussen de ervaren muzikanten van Michaël. Voor de leden van Michaël veel herkenning, ooit zijn ze zelf ook zo begonnen met muziek maken.

In diverse studieblokken werd gezamenlijk gewerkt aan een aantal muziekstukken. Het afsluitende gezamenlijke concertje, werd door de belangstellenden beloond met een daverend applaus. Voor alle Stefanen een fantastische ervaring om met zo'n groot orkest samen te mogen spelen.

Een motiverende, inspirerende dag voor jong en oud.

Michaël, bedankt! michael-2

De Stefaantjes in het Openluchtmuseum

op maandag, 05 december 2011.

De Stefaantjes in het Openluchtmuseum

Omroep Gelderland organiseerde dit jaar een fantastisch Sinterklaasfeest voor kinderen die een steuntje in de rug verdienen op zaterdag 3 december in het openluchtmuseum te Arnhem. De Stefaantjes hebben daar ook muzikaal een steentje aan bijgedragen. Uiteraard maakte TV Gelderland volop opnames en deze waren maandag 5 december te zien bij Omroep Gelderland. De Stefaantjes komen een paar keer mooi in beeld! Niet gezien, je kunt nog kijken bij uitzending gemist. De foto's zijn te zien bij multimedia!

Ook hadden we weer een debuut, Dirkje speelde voor het eerst mee, met fluit en in het uniform!

Muzikaal welkom voor Sinterklaas

op dinsdag, 15 november 2011.

Sinterklaas is zaterdag 12 november weer aangekomen in Nijmegen en de Stefaantjes hebben hem weer muzikaal onthaalt en begeleidt op zijn tocht door de stad. We moesten het stellen zonder onze ervaren tamboers en dat viel af en toe niet mee.

Wederom beleefden een aantal kinderen een primeur. Kas op de klarinet, Marijn en Thijmen met het boekje en het vaandel! Goed gedaan mannen!