Jaarconcert 2012

op dinsdag, 26 juni 2012.

Rock&Rollen?????

jaarconcert-2012-orkest

 Zaterdag 23 juni hebben we het seizoen afgesloten met een knallend optreden in De Ster in Lent. Het gewaagde plan van de kinderen om het concert in Rock & Rollstijl vorm te geven is een groot succes gebleken. Maar niet alleen de aankleding, ook over het muzikaal niveau was iedereen zeer te spreken.

afscheid

Helaas moesten wij ook afscheid nemen van  Hans, Petra en John. Hans en Petra hebben een ongelooflijke staat van dienst bij de Stefaantjes. Zelf lid geweest als kind, daarna medewerker, ook nog even samen getrouwd, hoofd medewerker, bestuurslid. Eindeloos veel kopjes koffie gezet, poetslessen gegeven, draaiboeken gemaakt, vele concertreizen en kampen begeleid, soep gemaakt, schoenen gepoetst, uniformen vermaakt, verhalen geschreven voor concerten, thema's bedacht, sokken gewassen.......maar vooral de gezelligheid en de humor zullen we gaan missen.

Ook John zullen we zeer gaan missen, 10 jaar geleden begonnen als webmaster, daarna medewerker, hoofd medewerkerszaken, en afgesloten met het secretariaat. Wat hij zeer zorgvuldig en precies heeft uitgevoerd. Vele optredens en concertreizen onder zijn algehele leiding en altijd het hoofd koel houden onder welke omstandigheden dan ook.

afscheid-leden

Ook hebben we deze avond afscheid genomen van een flink aantal leden: Pim, Frank, Friso, Ruan, Jason en Raldi. We wensen hen natuurlijk vooral veel muzikaal succes in de toekomst.

Bekijk gauw de foto's bij multimedia! Chris alias Elvis,  de allereerste voorzitter Dhr Burgers tussen de Stefaantjes, de AMV kinderen, de scooter en VW bus....

Nijmeegse Muziekdag 3 juni 2012

op dinsdag, 12 juni 2012.

Nijmeegse Muziekdag 3 juni 2012

Ondanks de kou en andere druilerigheid waren de Stefaantjes present op de Nijmeegse Muziekdag op zondag 3 juni. Zij waren met een flinke grote groep waaronder ook nu weer een aantal kinderen die voor het eerst meededen met een lopend optreden. Dat is ongeveer het spannendste wat er is. Welkom Jerome op de trombone, Pauline en Eveline op de dwarsfluit, Michelle met het boekje en volgens mij hebben we een nieuwe PR medewerker in de vorm van Thomas, kijk maar gauw bij de foto's!nijm-muziekdag-3

 

 

Concertreis 2012 in Borchen, Duitsland

op dinsdag, 08 mei 2012.

Concertreis 2012 in Borchen, Duitsland

Zaterdag 5 mei kwam een bus vol vermoeide, maar enthousiaste kinderen en medewerkers terug van de concertreis uit Borchen te Duitsland. Een concertreis met een Olympisch karakter, maar ook veel aandacht voor muziek, repetities en 2 optredens. Een concertreis, voor sommige een spannende eerste keer, maar ook voor een flink aantal leden de laatste keer....Er wordt hard gewerkt aan het uitzoeken van de foto's. Lees hier alvast een uitgebreid verslag van de Olympische Stefanen Spelen (klik op "lees meer").

Koninginnedag 2012

op woensdag, 02 mei 2012.

laurakoninginnedag-2012-1

Op een zeer zonnige koninginnedag hebben de Stefaantjes zich weer gepresenteerd op het podium van de Oranje vereniging. Nadat de loco burgemeester de dag officeel had geopend, vertrokken de Stefaantjes vliegensvlug terug naar de Berg en Dalseweg om zich om te kleden en in de bus te stappen voor de concertreis in Borchen te Duitsland.

De PR stand werd de hele dag druk bezocht. Vele kinderen probeerden een instrument uit en ouders konden ondertussen informatie krijgen over de Stefaantjes.

Muzikale ontmoeting met Michaël

op dinsdag, 06 maart 2012.

Muzikale ontmoeting met Michaël

Op zondag 4 maart hebben de Stefaantjes samen met drumfanfare Michaël muziek gemaakt. Glunderende gezichten van de jonge Stefanen tussen de ervaren muzikanten van Michaël. Voor de leden van Michaël veel herkenning, ooit zijn ze zelf ook zo begonnen met muziek maken.

In diverse studieblokken werd gezamenlijk gewerkt aan een aantal muziekstukken. Het afsluitende gezamenlijke concertje, werd door de belangstellenden beloond met een daverend applaus. Voor alle Stefanen een fantastische ervaring om met zo'n groot orkest samen te mogen spelen.

Een motiverende, inspirerende dag voor jong en oud.

Michaël, bedankt! michael-2